1/16 finále - odvety
26.02.2009 18:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Metalist Charkov - UC Sampdoria 2:0

Metalist Charkov si díky dnešnímu vítězství 2:0 nad Sampdorií Janov pojistil místo mezi šestnácti nejlepšími kluby Poháru UEFA. Vítězství zajistili ukrajinskému celku už v první půli svými góly Valijajev a Jackson.

Lepší pozici měli před utkáním hráči domácího týmu, který v Itálii zvítězil 1:0. I v odvetě měli od prvních minut nad svým soupeřem navrch. Už z kraje utkání zkoušel štěstí Rykun, ale mířil vedle. Sampdoria odpověděla střelami Bellucciho a Desseny, kterou musel gólman Goryainov vyrážet.

Metalist znovu zahrozil po dvacáté minutě, kdy zahrál rohový kop Jackson a Valiyaev mířil hlavičkou těsně vedle. Branka padla až po půlhodině hry, kdy se před bránou dostal k míči Valjajev a prostřelil bezmocného Miranteho.

Krátce před poločasem ještě zdvojnásobil vedení domácích přesnou střelou z volného kopu Jackson. Po začátku druhého poločasu se do šancí dostávali hlavně Italové, ovšem Bellucci ani Dessena snížit vedení Metalistu nedokázali.

Sampdoria měla potíže s přecházením do útoku, a tak hráči často zkoušeli štěstí z velké dálky, jako například Reto Ziegler. Jackson si mohl na své střelecké konto připsat druhou branku, ovšem Campagnaro míč zablokoval a po následném rohu mířil Olijnik hlavičkou nad bránu.

Tentýž hráč měl ještě v 75. minutě poslední větší šanci utkání, jeho střela ale mířila mimo bránu. Metalist ubránil do konce utkání vítězství 2:0 nad Sampdorií.

Autor: Vít Sedlák / soccernet.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Charkov hodně překvapil, ale v poháru jim to jde... 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Bez Cassana a Palomba to bude veľmi veľmi ťažké...

Navyše Charkov je vo forme,keď v skupine nedostal ani gól,rovnako tak v Janove No zázraky sa snáď dejú a tak verím,že to bude predľženie

0:1

FORZA SAMPDORIA

Reagovat
smazaný uživatel

dufam ze Charkov potvrdi svoju formu a postup doma len potvrdi.Tip.: 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

HAHa a Metalist je top 16!!!

Reagovat
smazaný uživatel

neuvěřitelný

Reagovat
smazaný uživatel

super...................CHARKOV!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Metalist Charkov

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele