osmifinále - odvety
19.03.2009 18:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Šachtar Doněck - CSKA Moskva 2:0

Šachtar Doněck dokázal smazat jednobrankové manko, které si přivezl z půdy CSKA Moskva a díky brankám Ferdandinha a Adriana z druhého poločasu postupuje po výhře 2:0 do čtvrtfinále.

První poločas příliš šancí nenabídl, ale přesto jich několik stojí za zmínění. Vůbec první si připsal hostující Alan Dzagojev, ale neuspěl. Další příležitost již měli domácí. Oleksandr Gladkij donutil k těžšímu zákroku brankáře Akinfejeva. Šachtaru nakonec připadla i vůbec největší šance prvního dějství. Tečovaná střela se dostala až k nohám Luize Adriana, který však nedokázal Akinfejeva překonat a míč nakonec skončil v zámezí. Na druhé straně z trestného kopu zahrozil Sergej Ignaševič, ale bezúspěšně. Na branku se pak ještě v závěru řítil Vagner Love, ale byl zastaven kvůli ofsajdovému postavení.

Druhý poločas se k potěšení všech diváků již nesl v jiném duchu, a to mnohem atraktivnějším. Utkání ožilo a rázem se mohla karta obrátit a postupovat ten, či onen tým. Svou roli sehráli i rozhodčí, kteří museli udělat několik těžkých rozhodnutí - některé z nich výrazně ovlivnily průběh zápasu.

První přišlo krátce po přestávce. V pokutovém území soupeře si ustlal Gladkij a čekal, co na to řekne rozhodčí, ale ten mu pouze naznačil, aby se zvedl. Pokud se domácím toto rozhodnutí nelíbilo, co teprve měli říkat hosté o chvilku později. Trestný kop byl prodloužen na Vagnera Loveho, jenž hlavičkou poslal míč do sítě, jenže sudí viděl faul brazilského útočníka a branku neuznal. Přitom bylo zřejmé, že Loveho strážce pádu hodně přidal.

Moskvané se mohli hněvat znovu v 53. minutě. Gladkého střela byla ve vápně zblokována. K odraženému míči se ale hnal Fernandinho, když upadl přes ležícího Mamajeva a rozhodčí nařídil penaltu. Tu bezpečně proměnil Fernandinho a otevřel skóre. Za stavu 1:0 pro Šachtar tedy zápas směřoval do prodloužení.

CSKA pomalu stupňovalo svůj tlak a snažilo se vyrovnat, ale zapomínalo na zadní vrátka, když musel Akinfejev likvidovat pokus Luize Adriana, hrozil také Gladkij. Šachtar ukončil nápor soupeře v 70. minutě. Olexander Kucher sice ve vzduchu atakoval brankáře Akinfejeva, ale rozhodčí nechal pokračovat ve hře, čehož využil Luiz Adriano a rozhodl o postupu domácích do čtvrtfinále Poháru UEFA. Ani na druhou branku Šachtaru totiž CSKA nenašlo odpověď a po prohře 2:0 se s evropskými poháry loučí.

Autor: Ondřej Holzman / goal.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
Tomtaf

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

yeeees

Reagovat
smazaný uživatel

Tip.: 2:0

Reagovat
božský John

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 ... Šachta jede dal

Reagovat
smazaný uživatel

Očekávám, že místo Žirkova bude hrát DANIEL CARVALHOOO!!! Proti Saturnu odehrál devadesát minut a vedl si velmi dobře, i když nehrál svůj typický post podhrota.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 a postoupí cska

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 pro CSKA(2x wagner love) jen je škoda že nehraje necka

Reagovat
smazaný uživatel

poslete mi někdo prosím odkaz na ten zápas Šachtar : Cska ... dík

Reagovat
smazaný uživatel

hezky pěkně

Reagovat
Mindas

Tak to je pecka! Šachtar a Dynamo dál, ne že by to bylo nějaké velké překvapení, ale zde jsem čekal postupy přesně naopak.

Reagovat
smazaný uživatel

pro necku to může bejt jedině dobře, když se útok CSKA nedokázal prosadit...

Reagovat
smazaný uživatel

CSKA

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele