1/16 finále - 1. zápasy
18.02.2009 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

UC Sampdoria - Metalist Charkov 0:1

Po prvním zápase čtvrtého kola Poháru UEFA je výrazně blíže k postupu ukrajinský Charkov, který zvítězil na půdě Sampdorie 1:0. Jedinou branku vstřelil v poslední minutě prvního poločasu Denys Oliynyk.

V úvodu utkání byli tím aktivnějším týmem domácí a zásluhou Marca Padalina se také dostali do první brankové příležitosti, domácí záložník ale mířil vedle. Ukrajinské mužstvo poprvé otestovalo brankáře Lucu Castellazziho přímým kopem útočníka Jacksona Coelha, domácí brankář ale jeho pokus vytěsnil.

O chvíli později si hosté vytvořili další šanci, tentokrát hrál ústřední postavu Valentyn Sliusar, který zpracoval centr a i přes dotírající italské obránce dokázal na Castellazziho vypálil, míč však příliš podkopl a střela skončila nad horní konstrukcí brány.

Nicméně s blížícím se koncem prvního dějství Sampdoria čím dál více polevovala, z čehož vyústil velký tlak Metalistu. Nejdříve měl velkou šanci Edmar, ten však v koncovce ještě nedokázal zachovat chladnou hlavu.

Pak ale Sliusar odcentroval míč na volného Denysa Oliynyka, jenž svým spoluhráčům ukázal, jak se proměňují šance a těsně před přestávkou otevřel účet zápasu.

V 57. minutě mohli hosté svůj náskok zdvojnásobit, ale Castellazzi předvedl skvělé reflexy proti hlavičce svého vlastního obránce, který tak málem vstřelil vlastní gól. V sedmdesáté minutě vypálil nad bránu Sampdorie Olexandr Rykun.

Potom se téměř domácí dočkali vyrovnání, když se do koncovky prokousal Mirko Pieri, hlavou však mířil mimo bránu. Poslední šance duelu přišla z kopačky domácího Stefana Lucchiniho, ani ten však vyrovnat nedokázal.

Metalist Charkov postavil základní kámen k postupu do další fáze Poháru UEFA. Příští týden stačí ukrajinskému celku na své půdě uhrát jakoukoliv remízu.

Autor: Petr Páral / goal.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

FORZA SAMPDORIA Dúfam,že nastúpi Pazzini aj Gastaldello,hoci u Gastaldella to vidím blede. Giampaolo sa nám rozstrieľal,tak nech mu to vydrží čo najdlhšie

Verím,že Samp to zvládne,hlavne doma neinkasovať!!!!Ideálne by bolo tak 2:0 FORZA SAMPDORIA

Reagovat
smazaný uživatel

Tip.: 1:1............a v odvete vyhra Charkova.................Metalist Charkov!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

remiza 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

no Charkov sa nezda

Reagovat
DelPiero137

Trapna Sampdoria. Takto robi meno Talianskemu fotbalu? Hlavne ze v Turine u-catenacciovala remizu. Uz aby vypadli do Serie B.

Reagovat
smazaný uživatel

CHARKOV ...este zvladnut odvetu

Reagovat
smazaný uživatel

metalist

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele