Reportáž

CFR Cluj - PSV Eindhoven 0:2

Přemožitel pražské Sparty z minulého kola Evropské ligy, holandský PSV Eindhoven, hořkost porážky ve skupině nepoznal. Po třech vítězstvích a dvou remízách nezaváhal ani v šestém testu a na hřišti Kluže uspěl hladce 2:0.

PSV zažívá podobnou sérii rovněž v domácí ligové soutěži. O víkendu zdolal loňského mistra z Alkmaaru 1:0 a pod vedením Freda Ruttena prohrává jen zřídkakdy. Svou formu ostatně prokázal i na půdě rumunského odpadlíka. Kluž je totiž velkým zklamáním celé skupiny. Z výhry se radovala pouze jednou, když hned na úvod celé skupinové fáze zdolala Kodaň 2:0.

Přesto do zápasu vstoupila s cílem uhrát ještě nějaký ten bodík pro rumunský koeficient. Její plány začal už v sedmé minutě naplňovat Koné, avšak jeho pokus z hranice vápna Isaksson dobře viděl a nenechal se zaskočit. Hosté prakticky udeřili hned z prvního náznaku šance. Peskovič si ve velkém vápně pomohl proti Lazovičovi faulem a sudí Ennjimi ukázal na penaltový puntík. Exekuce se ujal sám postižený a přesnou trefou posunul Eindhoven k další výhře.

Vstřelený gól psychiku PSV ještě více posílil a přicházely další příležitosti ke zvýšení náskoku. Gólman Peskovic však pokus švédského legionáře Toivonena zpacifikoval. Stejný fotbalista si pár minut nato naskočil na Lazovičův přímý kop, ovšem jeho hlavičkový pokus opět našel jen Peskovičovy rukavice.

Kluž začala druhých pětačtyřicet minut mnohem agresivněji. Sedm minut po opětovném příchodu z kabin se do centru Deaca položil Cabrera, nicméně mířil mimo. Na opačném pólu hrací plochy opět úřadoval nesmírně aktivní Toivonen. Ten sice ani po přihrávce Marcellise domácího brankáře nepřekonal, vzápětí ale jeho pas našel úplně volného Amrabata, který stanovil konečné skóre na 2:0 pro holandský klub.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1-mimochodem 2 za kurs 2,6

Reagovat
vanGomm

Tipuji výhru domácích tedy 1.Spoléhám totiž na to,že Eindhoven by nemusel přijet kompletní.Z prvního místa už postupuje tak jako tak.

Reagovat
smazaný uživatel

to je pravda že to může vypustit, ale PSV ještě v EL jiného výsledku myslím nedocílil

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

X2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele