základní skupiny - skupina H
01.10.2009 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Twente - Steaua Bukurešť 0:0

Po senzační výhře ze hřiště Fenerbahce chtělo dnes Twente zvítězit doma také se Steauou Bukurešť. Tento cíl ale nesplnilo, jelikož utkání vítěze nepoznalo. Ani jeden celek se nedokázal střelecky prosadit.

Úvodní desetiminutovka, jak už bývá zvykem, patřila hlavně vzájemnému oťukávání. Domácí vedli většinu útoků po levé straně, kde dělal bukurešťské obraně problémy rychlonohý Stoch a jeho centry na N’Kufa. První střela však patřila hostům. Z dálky pálil Kapetanos, gólmana Boschkera ale moc nezaměstnal. Steaua si časem vypracovala mírnou převahu, i přesto ale málem inkasovala. Perezovu střelu mířící k tyči vyrazil Zapata na poslední chvíli.

Již předzápasové prognózy slibovaly vyrovnaný souboj, a na hřišti to poté také tak vypadalo. Oba týmy řešily problém s koncovkou, a proto se do zakončení téměř nedostávaly. Zřejmě nevětší šance první půle přišla v 30. minutě. Kapetanos sice zakončoval z velkého úhlu, proti němu však stál už jen gólman Boschker. Hostující útočník se jej snažil přehodit, ale neuspěl. Před bránou Twente bylo ještě do přestávky několikrát pořádně horko, gól ovšem nepadl ani na jedné straně.

I po přestávce pokračovala střelecká nemohoucnost domácích hráčů, kteří se skutečně jen s velkými obtížemi dostávali k nějakým zakončením. Naopak Steaua mohla jít v 56. minutě do vedení. Hned v dvojnásobné šanci se objevil záložník Stancu. Jeho první střelu dokázal Boschker vyrazit, vzápětí se ale dostal k dorážce a v ještě lepší pozici poslal míč nepochopitelně asi půl metru nad. Také na druhé straně se vyznamenal brankář Zapata, a to když zlikvidoval dělovku Ruize.

Od 60. minuty převzalo otěže zápasu Twente a konečně dokázalo hosty dostat delší dobu pod tlak. Skvělou příležitost na vstřelení branky měl deset minut před koncem Miroslav Stoch. Po skrumáži v pokutovém území pálil z otočky, ale Zapata si jeho střelu pohlídal. Hostující brankář dnes skutečně kouzlil. V 89. minutě si poradil i s nepříjemnou střelou N’Kufoua a zařídil tak pro svůj tým cenný bod.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

tak tady doufám aspoň v 02

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
cerwi

safra Twente to jste nemohli dát aspon jednoho gola

Reagovat
smazaný uživatel

stoch sa šetrí na slovincou, to preto, ae bol to pekný zápas, hlavne kvôli stochovi ae podla mna twente pojde dalej

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkný zápas? Tak to teda nejsi moc náročný fanoušek...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele