základní skupiny - skupina E
03.12.2009 21:05 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Fulham splnil cíl skalpu CSKA Sofie

Fulham si udržel naději na postup, když doma porazil těsně, zato bez větších problémů poslední CSKA Sofia 1:0. Jedinou branku utkání vsítil už po čtvrthodině hry Maďar Zoltán Gera. K tomu, aby se Angličané letos podívali v Evropské lize dál, musí v posledním utkání vyhrát na půdě druhé Basileje.

Cottagers museli bulharského protivníka zlikvidovat, jinak by se jejich vidina postupu mezi 32 nejlepších celků rozplynula. Výrazně jim pomohl rychlý gól, který vyplynul z úvodního tlaku. Už v sedmé minutě fauloval ve vápně Geru obránce Ivanov a rumunský sudí Balaj nařídil penaltu. Domácí ovšem příležitostí ke skórování trestuhodně pohrdli, exekutor Murphy pouze přestřelil.

Ve 14. minutě pálil nebezpečně pravačkou Pantsil, až třetí větší tutovka zápasu nakonec skončila gólem. Riise potáhl balón po rohovém kopu do vápna, nacentroval zprava do chumlu bulharských strážců, kde našel jediného svého spoluhráče Geru, který hlavou překonal hostujícího brankáře Chavdarova.

Fulham pokračoval dál v tlaku, CSKA prakticky v první půli ani jednou neohrozila soupeřovu branku. Dva pokusy v poslední pětiminutovce měl Timonov, dvakrát ale zamířil jen vedle. Naopak Fulham mohl těžit ze střel Daviese a po rohovém kopu také od Hangelanda, v obou případech však zamířili jen mimo.

Po přestávce Fulham držel v celku poklidně jednobrankový náskok. Občas vyrazil do brejku, které však většinou nebyly příliš efektivní. Hosté odehráli druhou půli určitě lépe než tu první. Kvalitu na to s výsledkem něco udělat ovšem neměli.

Domácím bylo hodně horko v poslední desetiminutovce, kde si Bulhaři vytvořili čtyři solidní šance. Tu největší měli v 82. minutěm kdy po velkém závaru pálil ve vápně Jančev, jeho střelu ale z brankové čáry vykopával střídající Duff. O pár chvil později se na gólmana Schwarzera střílelo ještě třikrát, ale jak Miguelova volej, tak Delevova dalekonosná rána i hlavička Jančeva zamířily jen nad branku.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz, soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele