základní skupiny - skupina G
22.10.2009 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Red Bull Salzburg - Levski Sofia 1:0

Fotbalisté Salzburgu udělali velký krok k postupu mezi nejlepších dvaatřicet týmů. Ve čtvrtečním podvečeru totiž zvládli vyrovnaný duel s bulharským celkem Levski Sofia zásluhou bývalého Slávisty Dušana Šventa.

V souběžně hraném utkání navíc Lazio porazilo Villarreal 2:1, což znamená, že Rakušané mají na vedoucí pozici náskok aktuálně tří bodů před italským klubem. Trenér domácích Huub Stevens nabádal své svěřence k tomu, aby zapomněli na nevydařené ligové utkání proti Austrii Vídeň a předvedenou hrou dokráčeli k povinnému vítězství. Od první minuty však nemohl počítat s vytáhlým útočníkem Jankem.

Nejlepší střelec rakouské ligy v uplynulém roce si o víkendu přivodil nepříjemné zranění a jeho start není jistý ani v následujícím ligovém kole. K dispozici však byl po chřipkovém onemocnění záložník Nikola Pokrivac. Od samého počátku mělo utkání jasný scénář. Domácí neustále bušili do bulharských vrat, především díky několika výtečným zásahům defenzivního záložníka Mileva však zůstával stav stále bezbrankový.

Poprvé musel gólman Petkov prokázat své umění v 17. minutě, kdy vyrazil Pokrivacův projektil z dvaceti metrů těsně nad břevno. O chvilku později si na centr srbského středopolaře naskočil Zickler, jeho hlavička ale těsně minula hostující klec. Na druhé straně vyslal navštívenku domácí obraně Yovov, ani jemu se však s bezbrankovým stavem pohnout nepodařilo.

Jediný gólový moment celého utkání se tak zrodil v nastaveném čase první půle. K ráně zpoza velkého vápna se odhodlal Švento a gólman Petkov se po jeho dělovce natahoval marně. Zatímco v úvodním dějství byl brankář Salzburgu Gustafsson prakticky bez práce, v druhé části zápasu bylo před jeho bránou mnohem rušněji. S pokusy Bardona a Sarmona si ale švédský gólman poradil a i on se tak podílel na konečné výhře favorita v poměru 1:0.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

nevim jak vy ale já to vidim na jasnou 1 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Naprostej souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

Já to vidím na jedničku též,,,, Zase by to byla haluz jak to tento tden je, že by se zmrtvých vstaní konalo i u žebráku z Levski,,,

Reagovat
smazaný uživatel

Taky to vidím na jedničku jako Vy.Ale zase no Levski to jsou somráci ,tak teda 2:1

Reagovat
Xavi8

Švento

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
didosh

Salzburg nasral

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele