základní skupiny - skupina H
17.12.2009 21:05 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Steaua Bukurešť - FC Twente 1:1

Fotbalisté Twente sice nedokázali v Rumunsku zvítězit, a tak mají na kontě i přes suverénní výkon v lize pouze dvě výhry a osm bodů, i to ovšem naprosto s přehledem stačí k postupu. Jistý lídr skupiny Fenerbachce totiž dokázalo zdolat moldavský Šerif Tiraspol 1:0 a Twente tak mohlo být v průběhu relativně v klidu. Utkání s Bukureští bylo hodně vyrovnané, a tak remíza je zcela zasloužená.

Obě branky padly už v první půli, nejprve šli do vedení domácí. Twente se ale deset minut před pauzou zvedlo a alespoň vyrovnalo, s vidinou jasného postupu v závěru příliš netlačilo a bod jim proto stačil. Steaua končí se čtyřmi body na čtvrtém posledním místě, úplně smutnit ovšem nemusí, až zase tak velký propadák to v silné konkurenci nebyl. V úvodní dvacetiminutovce začali útočit domácí.

V 9. minutě vypálil Cristian Tarase, avšak gólman Sander Boschker si dokázal s těžkou ránou poradit. Jenže o přesnou polovinu později už neměl nárok, ve středu vápně se objevil Banel Nicolita a na levé straně uvolnil Oantelise Kapetanose, který bez většího váhání v krkolomné pozici propasíroval balón pod Boscherovým tělem a míč se třepetal v síti - 1:0. Jenže salva rumunskému týmu příliš dlouho nevydržela.

Po neskutečně špatné nahrávce domácího kapitána Sorina Ghioney převzal balón a umístěnou ranou ho poslal za záda bezmocného Zapaty. Steaua se snažila posléze strhnout výhru na svou stranu, když z přímého kopu obstřelil zeď Janos Szekely, jenže gólman Boschker byl tentokráte mužem na svém místě. Hned na to z velké dálky zkusil štěstí i Ionut Rada, jenomže Boschker si snadnější zákrok snad ani nemohl připsat.

Po hodině hry mohl vsítit druhou zřejmě rozhodující trefu Kapetanos, ovšem pravačkou branku z dobré pozice minul. Twente se probudilo až ke konci zápasu, kde nejprve střílel nebezpečně Blaise Nkufo, ale mezi tři tyče nezamířil, sedm minut před koncem se stejným "úspěchem" dopadl Bernard Parker. Vítězný gól mohl dát v samém závěru domácí mančaft, to se však nestalo a proto se oba sokové rozešly smírně.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

X

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele