základní skupiny - skupina E
30.09.2010 21:05 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

BATE Borisov - AZ Alkmaar 4:1

FC BATE Borisov potvrdilo své postupové ambice i ve druhém utkání a po bodu z Kyjeva nyní rozdrtilo Alkmaar 4:1. Nizozemci tak potvrdili, že v začátku nové sezóny se jim příliš nedaří a ve společnosti celků z východu to budou mít setsakramentsky složité.

BATE hraje svá pohárová střetnutí v hlavním městě Minsku a tamní Stadion Dinamo byl svědkem vynikajících vstupů běloruského mistra do obou poločasů. Už po necelých pěti minutách poslal do šestnáctky dobrý centr Renan a Rodionov se hlavičkou nemýlil. Mimochodem, tento hráč má na brzké branky patent, už při remíze na půdě Dynama Kyjev se trefil ještě o dvě minuty dříve.

Bělorusové pokračovali v aktivním pojetí a v jedenácté minutě se jim naskytla ideální příležitost k navýšení náskoku, když Romero zfauloval ve vlastní šestnáctce Nechajčika, argentinský reprezentační brankář ale poté vše napravil, když zneškodnil Koncejovovu penaltu.

Domácí byli i v dalším průběhu lepší, ovšem i AZ se začínalo dostávat do hry a například hlavička Wernblooma měla k vyrovnání hodně blízko, skončila totiž na břevně. Nic platné to ale nizozemskému exmistrovi nebylo, začátek druhé půle totiž znovu nezachytil, když se ve 49. minutě zrehabilitoval Koncevoj po centru Nechajčika a zvýšil na dvoubrankový rozdíl.

Deset minut nato mohlo přijít zdramatizování, když Jonathas vybojoval penaltu na Radkovovi, jenže sám faulovaný poté ztroskotal na Veremkovi. Jedenáct minut před koncem tak bylo definitivně rozhodnuto, tentokrát se k penaltě postavil domácí Renan a jako první ji proměnil. Čtyři minuty nato přidal další branku technickou střelou Olechnović a v předposlední minutě základní hrací doby se ještě čestného úspěchu dočkal Alkmaar, když Sigthórsson hlavičkou upravil na konečných 4:1.

Autor: Petr Vaněček / uefa.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Chci výhru AZ třeba to bude 0:1

Reagovat
Tomtaf

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tip - 0 uvidíme

Reagovat
smazaný uživatel

kriz 1:1

Reagovat
AjaxFans

0 : 2 . Az se pomalu zvedá

Reagovat
REPLIKATOR

Jde to vidět

Reagovat
smazaný uživatel

jj zvedli se

Reagovat
insane

holandskej klubovej fotbal jde do háje, sice je na tom pořád líp jak ten náš, ale kdybych to usadil do srovnatelný roviny a počítal s tim, že holandská liga byla, je a bude o dost výš než ta naše a jejich ambice jsou taky jinde, tak si musej procházet taky velkym zklamánim, jakmile ztratila ta tradiční trojka (ajax, psv, feyenoord) výsadní postavení v eredivisie a na jejich místo se začaly tlačit vehemtně jiný týmy, je ten úpadek znatelnější a znatelnější. kde jsou ty časy, kdy... no o ajaxu v devadesátkách a na začátku novýho tisíciletí nemá cenu mluvit, to už je z pohledu fotbalu dost dávná historie, stejný je to s feyenoordem a úspěchama v poháru uefa a lm, ale kde bylo ještě před čtyřma letma psv a kde je teď, to je docela smutný srovnávání. eredivisie pomalu degraduje a nebejt tý prestiže a věhlasu, kterej tam je, řekl bych, že kvalitativně padaj někam k belgický lize (stejně jako my pomalu padáme na úroveň slovenský)

Reagovat
smazaný uživatel

Zku!!!venej BORISOV

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele