základní skupiny - skupina E
04.11.2010 19:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

BATE Borisov - Sheriff Tiraspol 3:1

Běloruský účastník předloňského ročníku Ligy mistrů před zápasem dobře věděl, že pokud zvítězí ve čtvrtečním utkání proti největšímu outsiderovi skupiny, zřejmě si zajistí postup do další fáze. V nejhorším případě na 95%. Nicméně shoda okolností určila, že právě BATE je prvním jistým postupujícím ze skupiny do další fáze a nyní už bude bojovat jen o udržení vedoucí pozice. Moldavského soupeře udolal v druhé půlce závěrečného dějství.

Přitom Šerif dlouho držel naději na dobrý výsledek a doufal, že si z běloruské půdy odveze alespoň bod. Nicméně dvacet minut před koncem podruhé inkasoval a o pět minut později ho definitivně na kolena položila třetí trefa. Borisov tak překvapil všechny odborníky a ve čtyřech utkáních získal úctyhodných deset bodů, což mu už bez větších problémů stačí. Šerif stále živí naději na postup, ovšem zřejmě pouze už jen v teoretické linii.

V úvodu bylo utkání z obou stran velmi opatrné, hned první vážnější šance se však třepetala v síti. Po krásné kolmé přihrávce Dmitrie Bagy za obranu utekl na pravé straně Vitaly Rodionov, obešel brankáře a i když se dostal do velmi nepříznivého úhlu, tak dokázal s pomocí jednoho obránce hostů dopravit balón do sítě. Jenže moldavská houževnatost opět překonala všechna očekávání a hosté krátce po půl hodině hry srovnali stav.

Po centru Vazhy Tarkhnishviliho se ve vápně dostal k fantastickému hlavičkovému pokusu Alexander Erokhin a krásně přehodil gólmana Sergeye Veremkoa, balón zapadl přímo do horního levého rohu. Po změně stran domácí tlačili a bylo jen otázkou času, kdy opět převrhnou misky vah na svou stranu. Nakonec se jim to povedlo v 70. minutě po velkém zaváhání hostujícího gólmana.

Po dlouhém nákopu až z půlky do vápna dokázal sice jeden z obránců Tiraspolu odhlavičkovat balón, ale pouze k Alexanderu Pavlovi. Ten se napřáhl a mířil doprostřed branky, balón však k úžasu všech prošel do sítě pod tělem strážce Vladislava Stoyanova. O pět minut později upravil na konečných 3:1 pro Borisov Renan Bressan, který zamířil milimetrově k tyči z dobrých dvaceti metrů z překrásně zahraného přímého volného kopu.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1,1:0

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
Veselac

vůbec netušim, týmy neznam, ale dam taky jedničku

Reagovat
Marv

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele