1/16 finále - odvety
24.02.2011 19:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Metalist Charkov 2:0

Pouze formalitou byla odveta mezi Leverkusenem a Metalistem Charkov. V prvním zápase totiž Leverkusen vyhrál v Charkově 0:4 a do druhého zápasu si tak trenér Heynckes mohl dovolit nechat odpočívat některé hráče. Zápas skončil nakonec vítězstvím Leverkusenu 2:0 a německý tým tak postoupil po celkovém skóre 6:0.

Ve velmi nudném prvním dějství se fanoušci příliš fotbalové krásy rozhodně nenabažili. V 5. minutě se uvedl domácí Simon Rolfes, který vystřelil zpoza šestnáctky, ale jeho pokus se nevešel mezi tři tyče a neohrozil gólmana Disljenkoviče. O chvilku později zahrozili také hosté. Útočník Devič inkasoval kolmici od Taisona, ale se svou příležitostí nenaložil ideálně.

Do konce prvního poločasu pak ještě zahrozil z dálky domácí Friedrich a na straně hostí znovu Devič, ale tyto dalekonosné pokusy nebyly velikou prací ani pro jednoho z gólmanů. V závěru poločasu se ještě do dobré střelecké pozice dostal brazilský křídelník Renato Augusto, bohužel pro domácí fanoušky se jeho pokus mezi tři tyče nevešel, a tak se odcházelo do kabin za bezbrankového stavu.

Do druhého poločasu vlétli domácí fotbalisté s novým elánem, což se jim vyplatilo a ve 47. minutě našel Renato Augusto kapitána Simona Rolfese a ten otevřel gólový účet utkání k radosti domácím fanoušků - 1:0.

Hosté byli nadále bezzubým soupeřem a většina jejich akcí skončila hned za polovinou Leverkusenu. Naopak německý celek si vytvářel další šance a přidal také druhý gól. V 70. minutě poslal přesný pas střídající Danny Da Costa na Michaela Ballacka a ten povedenou ranou zvýšil na 2:0.

V závěru zápasu předváděl skvělý individuální výkon zejména asistent druhého gólu Danny Da Costa, který si vytvořil do konečného hvizdu ještě dvě příležitosti, ale ani v jedné z nich se nedokázal gólově prosadit a nepodtrhl tak svůj vynikající výkon vstřelenou brankou. I tak Leverkusen neměl problém utkání dohrát a po vítězství 2:0 jasně postoupil do dalšího kola.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (7)

Přidat komentář
PePiG7

0-1

Reagovat
smazaný uživatel

2.0

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
Tomtaf

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Leverkusem nastoupi zrejme s B..takze 0:0,mozna 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

snad 02 dobrý kurz

Reagovat
smazaný uživatel

2 3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele