základní skupiny - skupina C
30.09.2010 21:05 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

KAA Gent - Lille OSC 1:1

Drtivá většina všech fotbalových derby končívá remízou. Nejinak tomu bylo také v souboji Gentu s Lille. Vše podstatné se odehrálo už během úvodní půlhodiny. Na brzký gól domácích dokázal soupeř rychle odpovědět a odvézt si tak z Belgie bod za remízu 1:1. Díky němu tak ještě bude mít šanci porvat se o postup, zatímco Gent to bude mít ve zbytku skupinové fáze těžké.

Ono se ostatně ani ďábelskému začátku nelze příliš divit. Oba celky se totiž dostaly po úvodní rundě do svízelné situace a oběma velela povinnost vyhrát. Za tříbodovým ziskem přesto razantněji vykročili hostitelé. Azofeifa zahrával přímý kop, obrana Lille nedokázala míč poslat do bezpečí a pohotový De Smet přesnou dorážkou dostal Gent do vedení. Ani to ovšem s psychikou týmu, který v sezoně prohrál pouze jednou, a to právě v Evropské lize se Sportingem Lisabon, neotřáslo.

Uběhla necelá čtvrthodina a bylo vyrovnáno. Dostatek času a klidu k zakončení dostal Frau a přesnou přízemní ranou do pravého růžku vrátil svůj tým zpět do hry. Ve zbytku první půle měl ale více práce hostující gólman Landreau. Ten měl nejprve plné ruce práce s rohovým kopem Azofeify, posléze pak ustál rovněž dobrou příležitost El Ghanassyho. Kromě těchto příležitostí se však prvních pětačtyřicet minut neslo spíše ve znamení úporného boje ve středu pole.

Herní obrázek se bohužel pro přihlížející nezměnil ani během druhého poločasu. Monotónní průběh hry narušila až krásná rána De Smeta z pětadvaceti metrů, po níž musel Landreau vytáhnout ze svého repertoáru výtečný zákrok. Až série střídání oživila hru také na druhé straně. Brankáře Jorgenoviče protáhl jedovatou střelou Gervinho. Sedm minut před koncem byl nucen zakročit rovněž proti šanci Balmonta, ale s nerozhodným stavem vzápětí nepohnul ani na druhé straně Ljubijankič. Zápas tedy skončil spravedlivou dělbou bodů.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Tomtaf

4:3

Reagovat
smazaný uživatel

Tip - 1 Gent dává doma hodně golů

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

zapas ktery opet muze skoncit jakkoliv..as bych se do 3 a vice golu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele