1/16 finále - 1. zápasy
17.02.2011 17:00 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Metalist své diváky zklamal, Leverkusen nasázel čtyři fíky

Německý Leverkusen si poradil s krutou ukrajinskou zimou a Metalist Charkov smetl na jeho hřišti vysoko 4:0. Že by Bayer předváděl nějak zázračný fotbal, to se říci nedá, s přehledem si však své vítězství pohlídal. Domácí začali kazit, když musel střídat jejich zraněný obránce Pšeničnych. Možná že s ním by se jim vedlo lépe.

V Moskvě, kde započalo utkání Kazaň - Twente o čtyři hodiny dříve, ukazoval teploměr mínus patnáct stupňů. Ani hráči Leverkusenu se na Ukrajině neměli o moc lépe, v Charkově sice bylo "jen" mínus deset, o ideálním fotbalovém počasí tu ale nemůžeme vést žádnou řeč. Bylo vidět, že dvaadvaceti mužům na placu je pořádná zima.

Tempo hry nebylo strhující, bojovalo se spíše o každý míč. O první střelu na branku se postaral až po čtvrthodině hry hostující Vidal, brankář Dišljenkovič si však dokázal s tímto pokusem poradit. Ve 23. minutě vsítil Leverkusen svou první branku. Renato Augusto uvolnil na levé straně Balitsche, který nacentroval do vápna, kde dorazil míč do branky Derdiyok.

To už jinak hrál Metalist bez Pšeničnycha , který v 15. minutě musel střídat kvůli zdravotním problémům. A možná že právě bez tohoto stopera obrana nefungovala tak, jak by měla. Přesto mohl deset minut před přestávkou vyrovnat Taison, ale z velké úhlu rozezvonil pouze břevno Adlerovy brány.

V 53. minutě se dostal balón k Villagrovi, který ze střední vzdálenosti z voleje vyslal parádní ránu, ta však bohužel pro domácí zamířila jen do připraveného Adlera. Po hodině hry našel Cleiton Xavier centrem zprava ve vápně spoluhráče Valjajeva, který se ocitl ve vyložené pozici, na poslední chvíli se mu do střely ve skluzu vrhl hostující Vida a zablokoval ho.

Dvacet minut před koncem ale Leverkusen přidal druhou branku. Derdiyok si krásně narazil s Rondon Castrem a druhý jmenovaný parádním obloučkem překonal gólmana Dišljenkoviče podruhé. Cleiton Xaver chtěl ještě situaci zachránit, ale na brankové čáře byl již pozdě. V 77. minutě se úplně sám na brankáře řítil Derdiyok, ale trestuhodně minul.

Nakonec se Bayer dočkal ještě dvou gólů v samotném závěru utkání. Oba je zařídil Sam. Nejprve mu přihrál před prázdnou bránu střídající Rolfes, ve druhé minutě nastavení si pak naběhl na pas Bendera a znovu se v koncovce nemýlil. Metalist tak v odvetě bude mít minimální šanci na to, aby se letos s Evropskou ligou neloučil.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Chtělo by to aspon plichtu

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1 4

Reagovat
paomara

kdo neumrzne, zvítězí

Reagovat
smazaný uživatel

0:0 ... max 1 haluz gol padne

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám ve výhru Charkova a aby pomstili vyřazení Tavrije!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Taison hraje hodně dobře z Charkova ... je u všeho

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře!

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Borci jak něco

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele