základní skupiny - skupina I
30.09.2010 19:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Metalist Charkov - PSV Eindhoven 0:2

Ukrajinskému fotbalu se ve čtvrtek nedařilo. Kromě Charkova totiž prohrálo také Dynamo Kyjev a na svého soupeře nestačily ani Karpaty Lvov. Zápas Metalistu s PSV ovlivnila bláznivá čtyřminutová pasáž, během níž domácí dvakrát inkasovali a s nepříznivým průběhem utkání už nedokázali nic udělat. Charkov tak po drtivém vítězství 5:0 nad Debrecínem musel polknout hořkou pilulku.

Přitom PSV Eindhoven nemá z dalekých výletů směrem na východ příznivé vzpomínky. Zejména ho musela mrzet nepříjemná porážka 1:0 ve 4. předkole letošního ročníku Evropské ligy na půdě Sibiru Novosibirsk. Proti Charkovu však byl výkon holandského velkoklubu o poznání lepší. Od začátku zápasu dominoval a bylo de facto otázkou času, kdy se dostane do vedení. První nebezpečnou akci favorita měl na svědomí hlavičkující Berg, jenže jeho pokus dokázal z brankové čáry odvrátit Papa.

Prakticky jedinou větší šanci spálil Charkov v 19. minutě. Pokusu Taisona ovšem chybělo ke štěstí poměrně dost. O pár chvil později přišly rozhodující okamžiky utkání. Nejprve byl za likvidační faul v pokutovém území vyloučen Villagra a následný pokutový kop bez větších problému přetavil ve vedoucí gól Dzsudzsak. Hned za necelých pět minut byl náskok Eindhovenu dvougólový. Až příliš mnoho prostoru dostal v oblasti okolo penaltového puntíku Berg a přesnou levačkou zvýšil na 2:0.

Od té doby se hrál poměrně otevřený fotbal, byť bylo o výsledku takřka rozhodnuto. Třetí zásah mohl přidat Toivonen, nicméně zblízka mířil jen do břevna. Oslabený Charkov se snažil odpovědět šancí Fininha, ovšem jeho pokus zastavil Afellay. Také po přestávce patřil odění na hřišti hostům. Dzsudzsak ale z hranice šestnáctky nemířil přesně a podobně si vzápětí vedl také hlavičkující Lens. Metalist se za celý druhý poločas dostal pouze jednou k ohrožení branky, nicméně střela Fininha z dvanácti metrů Isakssona ohrozit nemohla. PSV se tak vítězstvím dostal do čela tabulky, kde spolu se Sampdorií vládne se čtyřmi body.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
Tomtaf

3:4

Reagovat
smazaný uživatel

jseš šašek

Reagovat
smazaný uživatel

proč ne 0:6 ???

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

nahodou pozor...tomtaf je tady vzacny host on vzdycky tipuje jako na hokej

Reagovat
smazaný uživatel

Tip- 1 PSV to nejde

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2..0:2..rozdiel v kvalite tam je a hraju na velkom ihrisku,co psv vyhovuje ..

Reagovat
smazaný uživatel

no mela by byt 2...ale as upocene..tip 2..0:1

Reagovat
AjaxFans

PSV to zvládne,Henri Toivonen to tam louskne.JAktože tu není Stiksxxx

Reagovat
Stiksxx

už jsem tu neboj se. byl jsem ve škole.

Reagovat
Stiksxx

výhra PSV 0:2

Reagovat
REPLIKATOR

Metalist vyhraje 1:0 (Vorobei)

Reagovat
smazaný uživatel

tak asi to bude viac ako 0:2,ale nevadi,pretoze psv jedine psv..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele