základní skupiny - skupina I
21.10.2010 19:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Metalist Charkov - UC Sampdoria 2:1

Metalist Charkov potvrdil dobrou formu z ukrajinské ligy, kde je na třetím místě za giganty Šachtarem Doněck a Dynamem Kyjev, a po domácí prohře s PSV Eindohven tentokráte vlastnímu publiku nabídl v Evropské lize vítězství 2:1 nad italskou Sampdorií. Až do 73. minutě bylo na světelné tabuli průběžné skóre 1:1. Pak ovšem zařídil tři body Metalistu, který hrál od 57. minuty v deseti, záložník Cleiton Xaver.

Zdá se, že Sampdoria prostě na tohoto soupeře neumí. Už před dvěma lety s ním ve 4. kole Poháru UEFA vypadla, když na něj doma nestačila 0:1 a venku mu podlehla 0:2. Je pravda, že tentokráte hostům chyběli Pazzini i Palombo, například hvězdný útočník Cassano však do zápasu nastoupil. Domácí i přesto, že většinu druhé půle hráli v oslabení, znovu dokázali vyhrát.

Ukrajinský klub začal lépe, Brazilec Taison, jenž do Charkova přestoupil toto léto za více než šest miliónů euro z brazilského SC Internacional, dvakrát provětral brankáře Curciho. Ve 32. minutě ale šla do vedení Sampdoria. Série dobrých narážeček během tří sekund přešla z půlky až ke Komanovi, jenž si ještě položil gólmana Dišljenkoviče a pohodlně zakončil do poloodkryté brány.

Velmi hbitých bylo šedesát sekund 38. minuty. Nejprve hostující Cassano parádně kroutil střelu z přímého kopu mezi tři tyče, Dišljenkovič však dobře vyrazil. Hned z protiútoku Taison napřáhl z třiceti metrů a zamířil přesně ke vzdálenější tyči, kam se maně natahoval Curci, a rázem bylo srovnáno.

Jenže po přestávce byl Taison velice zbytečně vyloučen. Ale co také mohl v 57. minutě za surový zákrok proti obránci Voltovi čekat. Hosté však zahráli nabídnutou přesilovku velmi bídně, ke vstřelení gólu se prakticky vůbec nedostali. Ba co ví, v 73. minutě inkasovali podruhé, na což odpovědět i v přesile nedokázali. Centr zprava usměrnil nůžkami krásně k tyči Brazilec Xavier.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (1533)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele