základní skupiny - skupina I
16.12.2010 21:05 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - Metalist Charkov 0:0

PSV Eindhoven před blížící se zimní pauzou sice nedokázalo popáté ve skupině vyhrát, avšak udrželo si svou neporazitelnost a celkem s přehledem tak ovládlo svoji skupinu se ziskem čtrnácti bodů. Na závěr se v duelu proti ukrajinskému Metalistu zaměřilo především na defenzívu a dokázalo na svém kontě udržet čisté konto. Avšak znepokojivá může být útočná fáze, ofenzivně laděný celek totiž nedokázal skórovat podruhé za sebou.

Metalist je s letošním účinkováním v Evropské lize určitě spokojen a může se těšit na jarní boje. V těžké skupině se mu příliš nadějí na postup nedávalo. Nicméně celek s výbornou defenzívou, která mimochodem inkasovala pouze čtyřikrát a patřila rozhodně k nejlepším v celé soutěži, dokázal zvládnout důležité duely a zisk jedenácti bodů určitě mnohé překvapuje. Jenže výhrou 5:0 v Debrecínu hned na úvod skupiny nastínil, že na to má.

Nyní sice vyšel gólově naprázdno, bod z holandské půdy se ale určitě velmi cenní. Do úvodní šance zápasu se probojoval hostující forvard Freda Barcellos Taison, s jeho pokusem z dvaceti si ale gólman Cassio Ramos s přehledem poradil. Následně hosté těžili z rohových kopů, do slibné příležitosti se také dostal Cleiton Xavier, jenže na poslední chvíli ho dokázal zablokovat Stijn Wuytens.

Obránce PSV si ihned poté vytvořil možnost na druhé straně, s jeho hlavičkou ale neměl větší problémy gólman Maxim Startsev. Asi největší příležitost úvodního dějství neproměnil Cleiton Xaver deset minut před přestávkou, který lehce prošel obranou Eindhovenu, na Ramose však nevyzrál. V závěru půle hosté ještě přitlačili, pokus Taisona byl ovšem příliš vysoký. Ihned poté dokázal Ramos též skvěle zachytit ránu Vitali Bordiyana.

V úvodu druhé půle pokračoval Metalist v tlaku, pokus Edgara akrobaticky zlikvidoval opět fantastický Ramos. Na druhé straně se však vytáhl i jeho protějšek mezi třemi tyčemi Startsev proti sřele Otmana Bakkala. Od této chvíle si vytvářeli šance spíše domácí, do těch slibných se dostali Lens, Vukovič, Bakkal a Toivonen. V samém závěru zkusil ještě strhnout tři body na účet Charkova Denis Oliynyk a Volodymyr Lysenko, na druhé straně mohl rozhodnout Lens. Stav se už ale nezměnil a remíza je určitě spravedlivým vyústěním.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomtaf

3:0

Reagovat
Losinho

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele