základní skupiny - skupina B
01.12.2010 21:05 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Rosenborg BK - Bayer Leverkusen 0:1

Leverkusen už i před tímto zápasem měl prakticky zajištěný postup do další fáze. Události by musely být až moc krajně nepříznivé. Pokud by totiž španělské Atlético doma neprohrálo s Arisem a Leverkusen by nepodlehl Trondheimu minimálně o čtyři branky, tak už by postupoval. Avšak Levrkusen vzal vše do svých rukou a i přes nevhodné podmínky a těžký terén si odvezl z Norska všechny body. Díky zaváhání Atlética již nemůže přijít o první místo.

Leverkusen posbíral úctyhodných jedenáct bodů a před duem Atlético - Aris má náskok nedostižitelných čtyř bodů. Rosenborg naopak s pouhými třemi body na kontě nemůže situaci ve skupině nijak ovlivnit, obsadí suverénně poslední místo. Leverkusen převrhl misky vah na svou stranu deset minut před pauzou, ve druhé půli domácí do ničeho vážnějšího nepustil a už si spíše hlídal situaci.

Přitom domácí vstoupili do zápasu mnohem lépe a během necelých dvaceti minut si vytvořili dvě solidní šance. Nejprve ale střílel těsně vedle Morten Moldskred, následně hlavičkoval mimo také Rade Prica. Pak už ale převzal taktovku zápasu spíše německý tým. V polovině prvního poločasu mohl otevřít skóre Nicolai Jorgensen, jeho hlavičku z šesti metrů ale fantasticky zachytil před brankovou čárou gólman Daniel Orlund.

Po necelé půlhodině pálil dobře Patrick Helmes, stál ale v ofsajdu. Ovšem v 35. minutě už po přihrávce Stefana Reinartze střílel z dobrých dvaadvaceti metrů levačkou Sidney Sam a jeho tvrdá rána nakonec zapadla za gólmana Orlunda. Ve druhé půli se za Rosenborg snažil odpovědět dělovkou Prica, balón však levou tyčku o malý kousek minul. Hned na to po přímém volném kopu Mikaela Dorsina hlavičkoval Per Skjelbred opět o několik centimetrů vedle prokleté levé tyče.

A aby toho nebylo málo, levá tyč odolala také po dalším dobrém pokusu, jehož autorem byl Prica. Jenže Rosenborg si tímto všechny vyložené možnosti vyčerpal a závěrečná desetiminutovka již patřila Leverkusenu. Nejprve sice nebyl ještě přesný domácí Steffen Iversen, pak už ale drželi balón hosté a v 89. minutě mohl zvýšit na 2:0 Fabian Giefer. Jeho hlavičkový pokus byl ovšem příliš vysoký a stav proto zůstal nezměněn.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Tomtaf

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0 1 Kiesling

Reagovat
Hiko

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

,,Nejprve sice nebyl ještě přesný domácí Steffen Iversen, pak už ale drželi balón hosté a v 89. minutě mohl zvýšit na 2:0 Fabian Giefer."

Fabian Giefer je leverkusenskej brankář, ne? ;)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele