základní skupiny - skupina C
30.09.2010 21:05 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Sporting CP - Levski Sofia 5:0

Sporting na domácím hřišti často nepůsobí přesvědčivým dojmem a papírově slabší týmy si z jeho půdy v rámci portugalské nejvyšší soutěže vozí i body, tentokráte tomu tak nebylo. Hráči lisabonského klubu neměli slitování s Levski, bulharskému soupeři nasázeli pět branek.

To, jak bude zápas vypadat, naznačila již pátá minuta, v níž hlavičkoval Postiga a Petkov se musel poprvé činit. Sporting byl aktivní, střelu Salomaa zablokoval Greene, tentýž hráč pak z hranice šestnáctky mířil nepřesně.

Zasloužené odměny se nakonec domácí dočkali ve 30. minutě. Na levé straně odvedl dobrou práci Fernandez a jeho centr uklidil hlavou z malého vápna do brány Carrico - 1:0.

Carrico se hrdinou Sportingu stal i na opačné straně hřiště, to když zablokoval gólový pokus Jovova. Následovala série rohových kopů Levski, při jejímž likvidování si již vystačil sám brankář Rui Patricio.

Definitivní zlom v utkání přišel chvíli před odchodem do kabin. Ve 43. minutě centroval Vukčevič a hlavou tentokráte přesně mířil Maniche - 2:0:

Sporting měl v první půli převahu a ta byla ještě výraznější po změně stran. V 53. minutě se dočkal i Salomao, jemuž snadnou pozici připravil hlavičkující Postiga - 3:0.

V 61. minutě to pak zkusil z dálky Postiga a na jeho ránu byl Petkov krátký - 4:0. Portugalský útočník to o chvíli později zkoušel znovu a tentokráte nastřelil brankovou kontrukci. Páté branky v síti Levski se domácí fanoušci ale přece jenom dočkali, v 79. minutě proměnil svou šanci Fernandez a stanovil na konečných 5:0.

Autor: Tomáš Pavlík / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jasná 1ka výhra SPORTINGU 3:0

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Sporting by doma mel potvrdit sve kvality...tip 1...3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele