základní skupiny - skupina G
06.12.2012 21:05 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

KRC Genk - FC Basilej 0:0

Genk a Basilej se v závěrečném utkání skupiny G Evropské ligy rozešli smírně bezgólovou remízou 0:0. Oba týmy díky tomuto výsledku postupují do vyřazovací fáze a tak jejich střetnutí nenabídlo ani zdaleka strhující podívanou.

Belgičané, kteří již měli postup jistý, hráli o udržení prvního místa, zatímco Basilej potřebovala alespoň jeden bod pro zajištění druhé příčky. Maďarský Videoton, jenž Basilej v tomto ohledu ohrožoval, své utkání se Sportingem Lisabon neodehrál kvůli podmáčenému hřišti. Dá se však čekat, že tento souboj nabídne podobně mizivé množství vzrušení jako zápas Genku se švýcarským mistrem. V předchozím setkání těchto dvou klubů padly branky hned čtyři po remíza 2:2, kdy se za tehdy domácí trefil v obou případech Marco Streller. Švýcarský útočník nastoupil s maskou, chránící jeho zlomený nos, a jako první zkoušel své střelecké štěstí i ve čtvrtek. Jeho volej však branku Genku netrefil.

Hra byla po většinu času rozdrobená díky častým faulům ve středu hřiště. K druhému vážnějšímu pokusu se Basilej dostala až ve 41. minutě, kdy musel brankář Koteles zasahovat konečky prstů proti hlavičce Schara. Další pološance přišla v 57. minutě pro Fabiana Freie, levou nohou pak Marco Streller z hloubi trefil dokonce tyč. Blíže ke gólu se už hosté nepřiblížili, ale příliš jim to nakonec vadit nemuselo. Zisk bodu pro oba zúčastněné jen definitivně potvrdil jejich postavení v tabulce na postupových příčkách.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
KingMaster13

1:1

Reagovat
HullCity

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Tomtaf

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
Sotuen

X

Reagovat
smazaný uživatel

jiný výsledek než remíza by byl asi překvapením

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele