základní skupiny - skupina K
08.11.2012 21:05 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Metalist porazil podruhé Trondheim a postupuje

Podobný zápas stejně jako před dvěma týdny sehráli fotbalisté Rosenborgu. Ačkoli proti favoritovi z Metalistu sahali po úspěchu, nakonec jim nezbylo vůbec nic. Ukrajinský celek i v tomhle případě vyhrál, zajistil si již s předstihem přímý postup a ve zbývajících kolech bude jen bojovat s Leverkusenem o konečné první místo.

Domácí se dostali hned po čtyřech minutách hry do vedení. Fininhův pas z levé strany našel Taisona, který se se zpracováním nijak moc nezaobíral a z první ho pravačkou poslal do levého horního rohu. Následně gólman Hansen musel řešit pokus Villagry, na druhé straně střílel mimo tři tyče Iversen.

Rosenborg se dostal zpátky do zápasu vyrovnáním, které zařídil český záložník Bořek Dočkal ve 42. minutě. Pro trenéra české reprezentace Michala Bílka je to dobrá zpráva, že možný debutant proti Slovensku má stále dobrou formu, jelikož jeho celkem patnáctá branka v sezóně stvrdila roli nejlepšího střelce týmu.

Holm zprava našel právě svého spoluhráče ve vápně, který se z vyložené pozice v koncovce nemýlil. Do přestávky ještě mohl skórovat Metalist a navrátit si zároveň vedení, nicméně Cristaldovu ránu pravou nohou z blízkosti vychytal Hansen. Dále norského brankáře vyzkoušel levačkou Marlos, ale ani on neuspěl.

Následně si vytvořil dobrou možnost opět Dočkal, jeho střela však byla tentokráte zablokována, hlavička domácího Edmara zase byla zastavena obráncem Reginiussenem. Dočkal trápil charkovskou defenzívu i nadále, brankář Horjajinov, který po obrátce nahradil Dišljenkoviče, ovšem jeho střelu zastavil.

Vše podstatné se událo v posledních dvaceti minutách hry, ve kterých domácí díky dvěma brankám rozhodli o svém konečném vítězství. Nejprve v 70. minutě Taisonův pas zleva vyhlédl Cleitona Xaviera a ten navrátil svému týmu vedení. V závěru pak pečetil tři body Torres, jenž v nastaveném čase zamířil přesně levačkou.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (19)

Přidat komentář
KingMaster13

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
HullCity

2:0 a postup do 1/16 finále je doma!!!

Reagovat
HullCity

Tak opět je zatím nejlepším týmem z Ukrajiny Metalist,protože si s předstihem zajistili postup!Pro někoho ten zápas mohl být vyrovnaný,ale já jsem o vítězství nepochyboval...byl by to velký šok,kdyby kopyta z Norska dokázali Metalist obrat o body!

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip X..0:0

Reagovat
Hiko

RBK musel v Norsku nechat Elyounoussiho a Chibuikeho, takže chybí dost z ofenzivní vozby. I když se budu rád mýlit, tipuju jasnou výhru domácích v poměru 3:0

Reagovat
Hiko

Tak ještě upřesnění, na DM vypadl Rosenborgu stálý člen základnu Diskerud a uprostřed zálohy budou hrát Issah a Selnæs, což jsou hráči jinak zahřívající lavičku. Tohle smrdí debaklem, zvyšuji na 4:0 pro domácí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Jasná záležitost 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

po ligové prohře s Dněprem si bude chtít Metalist spravit chuť na Norech. 4:0.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Sotuen

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Charkov si zajistí postup 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele