základní skupiny - skupina K
20.09.2012 21:05 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Rapid Vídeň - Rosenborg BK 1:2

Rapid Vídeň možná trochu překvapivě doma podlehl norskému Rosenborgu v poměru 1:2. Tým s českým záložníkem Bořkem Dočkalem tak zaznamenal vynikající vstup do soutěže.

Domácí byli nuceni hrát před prázdným hledištěm, neboť tribuny Ernst Happel Stadionu byly uzavřené jako důsledek diváckých výtržností z předkola proti PAOKu. I přesto však Rapid mohl vyhrát - stačilo, aby Deni Alar proměnil penaltu, jenže faul hostujícího Cristiana Gamboy nakonec zůstal díky zásahu gólmana nepotrestán.

Rosenborg v utkání vedl už 2:0; první branku zaznamenal po sedmnácti minutách Tarik Elyonoussi, po hodině hry pak hlavičkou zvyšoval Mikael Dorsin. Za domácí v 65. minutě snížil Markus Katzer, ale na body to nakonec nestačilo.

Rakouský celek začal utkání lépe, ale byli to hosté, kdo se ujal vedení. Rade Prica předložil centr Elyonoussimu, který stylově levačkou zakončil do šibenice - 0:1. Byl to vlastně jediný zaznamenáníhodný moment celé první půle, která se jinak úporně vlekla a kromě řady nepřesných dalekonosných pokusů příliš vzrušení nenabídla.

A když po hodině hry Rosenborg zvýšil, zdálo se být hotovo. Lukas Königshofer sice ještě první Dorsinovu střelu vyrazil na roh, ale k tomu se postavil Dočkal, nacentroval na malé vápno a dal švédskému borci možnost na reparát - 0:2.

Rapid potřeboval rychlou odpověď - a ta přišla. Kontaktnímu gólu předcházela podobná situace, když brankář Orlund nejprve vyrazil dalekonosnou Hoffmannovu ránu na roh, ale z něj už díky hlavičce Katzera inkasoval - 1:2. O pouhé čtyři minuty později mohlo být vyrovnáno, jenže Alar se rozhodl nařízenou penaltu kopnout technicky a Orlund si s jeho střelou poradil.

Rapid se ještě snažil vyrovnat, ale Christopher Trimmel v poslední minutě z dobré šance pálil mimo, a tak putují všechny tři body do Norska.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
HullCity

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Troufam si rict ze Roenborg venku neprohraje...tip X..1:1

Reagovat
KingMaster13

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
Hiko

Rosenborg je ve velmi solidní formě. Dle Bořka Dočkala i trenérů tam jsou schopnivyhrát, takže proč tomu nevěřit :) 1:2

Reagovat
Hiko

Super! Jsem rád, že se trefil i Elyounoussi (nebylo to do šibenice, jak popisuje článek, jen mu stačilo obloučkem přehodit vyběhnuvšího golmana, to taky udělal). Tři body na začátek jsou velmi slušné, RBK hlavně potřebuje udržet svůj koeficient pro to, aby byl i příště nasazen v předkolech EL/LM (tam kromě posledního, samozřejmě)

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

1X

Reagovat
Tomtaf

3:5

Reagovat
smazaný uživatel

bude vela golov. 4:3.

Reagovat
smazaný uživatel

mohlo by to padat, 3:3

Reagovat
smazaný uživatel

Ackoliv Norum v Evrope preju, tak myslim, ze oba tymy prohraji tady to bude 2:1

Reagovat
MagpeCZ

kvůli koeficientu doufám 0:1

Reagovat
Hiko

Ještě dodám (v preview to není), že zápas bude hrán bez diváků. Jestli je to ne-výhoda pro toho či onoho, to je diskutabilní. Co v článku taky chybí je možná absence Stefana Strandberga, stopera RBK. Místo něho může hrát P. V. Rønning. Sestava by měla vypadat takhle:

Örlund - Gamboa, Rønning/Strandberg, Reginiussen, Dorsin - Dočkal, Svensson, Diskerud, Holm - Prica, Elyounoussi

HEIA RBK

Reagovat
smazaný uživatel

vyrovnani vzajemne bilance to zni docela vtipne, kdyz jediny dva vzajemny zapasy se hrali v osmasedesatym

Reagovat
pedro-pedro

vyrovnaný zápas i výsledek 2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele