základní skupiny - skupina K
25.10.2012 19:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Rosenborg zápas s Metalistem pokazil a nemá nic

Hodně nepovedené utkání sehráli fotbalisté Rosenborgu proti ukrajinskému Metalistu Charkov. Po trefě Elyounoussiho se zdálo, že ho dokáží dotáhnout do vítězného konce, pak ovšem v závěru na řadu přišly nevybíravé údery Marlose s Cleitonem Xavierem. Díky nim se hosté vzdálili svému soupeři na rozdíl čtyř bodů.

Se čtrnácti vstřelenými góly nejúspěšnější hráč Rosenborgu Bořek Dočkal byl v dobré střelecké pozici v 16. minutě, jenže na brankáře Horjajinova nevyzrál. Následně musel hostující muž v rukavicích zlikvidovat nebezpečný centr Dorsina, poté se nedokázal prosadit ani zabiják Prica.

Úvodní tlak norského celku dokázal trochu nahlodat ve 27. minutě Blanco, jenž se s ničím nepáral a vypálil, nicméně bránu pouze přestřelil. Taison byl o chvilku později gólu rovněž hodně blízko, jeho pravačka však nedokázala více překvapit gólmana Örlunda, jenž jeho pokus vytěsnil do bezpečí.

Do přestávky se ještě nedokázal prosadit Chibuike, jehož šanci dokázal vyřešit Horjajinov, minutu po obrátce se však již domácí ujali vedení. Právě Chibuike dokázal svým pasem najít Elyounoussiho, který se z vyložené pozice v koncovce nemýlil. Navýšit mohl i Svensson, avšak Horjajinov se tentokráte překvapit nenechal.

Stejně jako na začátku prvního dějství i v tom druhém byl trondheimský klub zpočátku lepším týmem. Skórovat mohl i Prica, v bráně se však opět zaskvěl Horjajinov. Z následného rohového kopu nedokázal míč zacedit do sítě ani Reginiussen, jenž zkrátka napálil balón jen na tribunu pro diváky.

Je možná pravda, že si domácí za konečnou porážku můžou díky svému neproměňování tak trochu sami. Když ani Chibuike nedokázal znovu překonat Horjajinova, ujali se v poslední desetiminutovce iniciativy hry hosté. Nejprve udeřil v 81. minutě Marlos, který měl po přihrávce od Villagry již snadnou práci.

Konečnou smutnou a nervyberoucí frustraci z neúspěšného zápasu, na kterém je pro Rosenborg hodně negativní konečný výsledek, zařídil minutu před koncem Cleiton Xavier. V ten moment fauloval Diskerud za vápnem pronikajícího Taisona a brazilský záložník ze standardky dokázal přesně zacílit.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
HullCity

0:2 Metalist rozhodně má na postup a tipovat pro Rosenborg jen proto,že tam hraje Čech je bláhové...

Reagovat
smazaný uživatel

jasna vyhra Metalistu akorat nechapu ze mas porad nejaky narazky ja uznavam ze ty vasi lize rozunmis mimochodem vidis ze by zde nekdo tipoval vyhru RBK kuli tomu ze je tam Dockal a vubec jesi se ti neco nezna tak muzes jit psat komenty nekam na Ukrajinu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HullCity

Opravdu strašný 1.poločas od Metalistu a vlastně takhle hráli až do vyrovnání...pak to byla nádhera a ten starý známý Metalist!!Hned po vyrovnání tyč,pak ještě několik šancí a parádní přímý kop kapitána Xaviera!!

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Bohuzel, pro Rosenborg nehraje prakticky nic, ani domaci prostredi podle me nebude tady tak dulezite.... 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 (Dočkal)

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1..1:0

Reagovat
KingMaster13

1:1 Rosenborg je letos remízový král ikdyž si uvědomuju velkou sílu Metalistu

Reagovat
Hiko

Tohoto duelu se z pohledu RBK bojím víc než toho s Bayerem. O Charkovu se toho v Norsku moc neví, Ukrajina je tam pro ně dálný východ a možná fanoušci trochu podceňují možnosti tamního fotbalu, i přes očividné úspěchy Doněcku či občas Dynama. Budu doufat v plichtu, ta by přeci jen udržela šance RBK na druhé místo v tabulce v nějaké myslitelné rovině, kdo ví, co se pak ve skupině stát Jen škoda, že nepřijede místo ukrajinského nějaký španělský nebo italský tým, v Trondheimu má sněžit, takhle to výhoda nebude

Takže 1:1, HEIA RBK

Reagovat
smazaný uživatel

plus RBK by malo setrit hracov na dolezity zapas s Molde, napriklad Molde nepostavi minimalne 8 hracov zo sirsieho zakladu - bude tam mix mladych a hracov z lavicky ...takze o nieco lahsie by to mal mat Metilst ...1:3

Reagovat
Hiko

podle toho, jak se sestava představila na včerejším (otevřeném) tréninku se nezdá, že by byl některý hráč pošetřen pro zápas s Molde.

Reagovat
smazaný uživatel

no veru, v silnej zostave RBK nastupilo ...smeruje to k remize

Reagovat
Hiko

škoda... možná se obrací zády to štěstí, které měl RBK v předkolech

Reagovat
HullCity

Tenhle zápas nebyl o štestí...Rosenborg byl jasně lepší do 80.minuty,k ničemu Metalist nepouštěl,ale pak prostě přestali hrát a to proti takovému soupeři prostě nesmí dělat.Já už od 65.minuty přemýšlel o tom,že by to nemuselo dopadnout dobře.Opravdu,Rosenborg nehrál vůbec špatně.

Reagovat
Sotuen

1:2

Reagovat
Sw!fty

(bohužel)

Reagovat
smazaný uživatel

0-1

Reagovat
OVi.77

Charkov parádní obrat v závěru

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele