základní skupiny - skupina B, 1. kolo
19.09.2013 19:00 CET
1 : 2
(1:0)
Stadión:
Maksimir, Záhřeb

Reportáž

Dinamo Záhřeb - Černomorec Oděsa 1:2

Nováček Evropské ligy Černomorec Oděsa si z horké chorvatské půdy odváží za vítězství 2:1 všechny body. Průběh utkání přitom vesměs napovídá, kdo byl na hřišti v tu dobu svým pánem. Dinamo sice poslal do vedení ve 43. minutě Fernandes, ve druhé půli lepší hosté však zásluhou Antonova a Dja Djedjého strhli vítězství na svou stranu.

Jako první zahrozil záložník Brožovič, který ovšem branku gólmana Bezotosnyje netrefil, na druhé straně se mohl prosadit Kovalčuk, nicméně jeho dalekonosný pokus byl zablokovaný. Brožovič měl jinak střelecký apetit i nadále, ve 25. minutě musel jeho hodně povedenou ránu vyrážet kolem tyčky Bezotosnyj.

Dinamo navyšovalo tlak a asi zaslouženého vedoucího gólu se dočkalo těsně před přestávkou. Junior Fernandes ještě napoprvé na Bezotosnyje nevyzrál, z dorážky se mu ovšem již skórovat podařilo. I začátek druhé půlky lépe vyšel domácím, ukrajinský brankář však svůj tým podržel, když polapil možnosti Fernandese a Čopa.

Poté však pomalu a jistě vystrkoval růžky soupeř. Černomorec věděl, že potřebuje konečně zabrat v ofenzívě, a první navštívenku na Zeleniku vyslal Anderson Santana. Riera byl o pár chvil později vyrovnání ještě blíže, avšak i v tomhle případě byl úspěšnější záhřebský muž v rukavicích.

Jurčičův tým hodně polevil, pořádně si koledoval také po rohovém kopu Riery, po němž Dja Djedjé napálil břevno. V 62. minutě se hosté konečně mohli zaradovat. Riera svým pasem našel parádně hlavičku Antonova, který v zakončení neměl problém. A o tři minuty později zase zužitkoval Dja Djedjé hlavou centr Kutase.

Záhřebský celek logicky tahle inkasování probudila, bylo ale už příliš pozdě. Oděsa vzadu zavřela své brány a soupeře pouštěla do sporadických šancí. Fernandes mířil jen do připraveného Bezotosnyje, Brožovič pálil mimo. Ani Čop, Sammir či Husejinovič ve svých příležitostech neuspěli.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
HullCity

Kdybychom neměli ve 4.předkole takové problémy s Korcou,tak bych tipoval Odesu klidně i na postup ze skupiny,protože nějak těžká zrovna není,ale Záhřeb i Ludogorec budou také myslet na postup.Snad remíza 1:1...

Reagovat
HullCity

N-Á-D-H-E-R-A!!!!Odesa společně s Ludogorcem pěkně zamotávají skupinu,když oba dva porazili "velké" favority na postup a to venku!!!

Reagovat
mario23

ještě, že máš ty uvozovky u slova velké, jinak bych si myslel, že podceňuješ Oděsu, protože v lize je to celkem válec a chorvatská liga je oproti jejich k smíchu.

Reagovat
HullCity

Je to jen 1.zápas,takže by se měli emoce trochu krotit...proti PSV to nebudou zas tak důležité zápasy,ale pokud se povede proti Ludogorci vzít 4 body ze 2 zápasů a pak se vyhraje domácí zápas proti Dinamu,tak bych řekl,že postup je doma,ale na to je čas.1/16 finále by bylo pro Odesu něco neuvěřitelného,ale je pravda,že v lize se jim hodně daří již 2 sezonu za sebou.

Reagovat
MagpeCZ

1:1

Reagovat
bafpasak

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Sotuen

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
mario23

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tento klub vychoval pro velký fotbal Voronina respect

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...3:3

Reagovat
mario23

Boha, že já vůl dával poločasovou remízu :-//

Reagovat
smazaný uživatel

KRASNE Cernomorec vedeme tabulku

Reagovat
smazaný uživatel

nemyslim si , ze Dinamo byl vubec favoritem teto skupiny, spise to byl PSV ale vcera jsme byli proste lepsi, proti Dinamo se na zapas podivam osobne v Sofii , myslim ze to budou dalsi 3 body pro nas

Reagovat
smazaný uživatel

Razgrad nema svuj stadion?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele