základní skupiny - skupina E, 5. kolo
28.11.2013 21:05 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

Dněpr Dněpropetrovsk - Pandurii Târgu Jiu 4:1

Roman Zozulja - toto jméno asi nebudou mít hráči Pandurii po dnešku zrovna v lásce. Ukrajinský reprezentační forvard jedním gólem a třemi asistencemi zničil rumunského soka, a jeho Dněpr tak díky výhře 4:1 potvrdil pověst velmi nebezpečného soupeře.

Už po dvanácti minutách Zozuljův pas vyústil v úvodní branku Nikoly Kaliniće; krátce po změně stran pak sám zvýšil na 2:0. Eric Pereira sice díky proměněné penaltě snížil, ale finální slovo měl opět domácí útočník, který vypracoval gólové zásahy Jevhena Šachova a Serhije Kravčenka.

Už před úvodním výkopem bylo jisté, že domácí postupují, zatímco hosté se naopak po podzimu s Evropskou ligou rozloučí; Dněpr však stále hraje o první místo a tudíž lepší výchozí pozici pro play-off. Po dnešní výhře je tak jasné, že se definitivně rozhodne až v posledním zápase s Fiorentinou.

I přesto to však bylo Pandurii, kdo si vypracoval první skutečnou šanci; střelu Admira Adroviće však zlikvidoval domácí gólman Denys Bojko. Krátce poté už favorit převzal kontrolu nad obrazem hry a Vitalij Mandzjuk málem hlavou otevřel skóre, ale jeho zakončení po přímém kopu Romana Zozulji cestu do sítě nenašlo. Uspěl až Kalinić, který zužitkoval Zozuljův centr zleva přízemní střelou za záda Joaa Mingoteho.

Dněpr i nadále pokračoval v tlaku a Kalinić málem přidal i druhou branku, avšak Mingote byl tentokrát připraven a šanci zneškodnil. Hostující gólman se následně vytáhl i proti dvěma šancím nezastavitelného Zozulji, načež Pandurii zareagovalo nebezpečnou ránou Alina Buleici, kterou zlikvidoval Bojko.

Krátce před poločasem Mingote vychytal Aleksandra Kobachidzeho, avšak postupující tlak domácího celku nakonec nezůstal bez odezvy - 11 minut po změně stran ve vápně napřáhl ke střele Zozulja, jehož střela zapadla přesně do pravého dolního rohu hostující brány. V 69. minutě sice Pandurii snížilo poté, co Pereira potrestal z bílého puntíku Svatokův faul na Adroviće, ale to bylo z jejich strany vše.

Sám Adrović sice mohl vyrovnat o sedm minut později, avšak Bojko si s jeho střelou poradil, a čtyři minuty před koncem už bylo definitivně rozhodnuto - Šachov bezchybně zakončoval po Zozuljově pasu, a Pandurii už se na nic nezmohlo. Finální podobu skóre následně ještě určil Kravčenko, a Dněpr tak před rozhodujícím duelem s Fiorentinou nabyl patřičné sebevědomí.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
HullCity

Doufám,že Dněpr nic nevypustí...2:0.

Reagovat
HullCity

Zozulja předvedl neuvěřitelný výkon...i s B-týmem jsme Rumunům jasně ukázali,kdo je tady lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

1 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Na Startipu je k mání sázka - Domácí dá gól za neuvěřitelný kurz 1.80 ...může mi to někdo vysvětlit?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele