základní skupiny - skupina K, 3. kolo
23.10.2014 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Dinamo Minsk - EA Guingamp 0:0

Nic neřešící bezbrankovou remízou se rozešly týmy Dinama Minsk a Guingampu. Utkání sice nabídlo několik pěkných fotbalových momentů, na gól však diváci v běloruském hlavním městě čekali marně..

Svěřenci Volodymyra Žuravela předvedli velmi dobrý výkon, vypracovali si několik solidních šancí, guingampská defenziva však držela pevně. Konečný výsledek určitě vyhovuje více Francouzům, kteří nyní mají na kontě čtyři body a uchovávají si tak reálnou šanci na postup; pro Dinamo šlo o bod vůbec první, což je po třech odehraných zápasech vyloženě chabá bilance.

Na druhou stranu je třeba přiznat, že i Guingamp si bod zasloužil - v samém závěru totiž nastřelil tyč. Zpočátku však hřiště patřilo domácím, kteří evidentně chtěli napravit ostudu z prvních dvou utkání; Nemanja Nikolić vypálil z třiceti metrů, ale gólman Jonas Lössl byl na svém místě. Další pokus Francka Dja Djédjého zblokoval obránce Brou Angoua.

Žuravelův tým však pokračoval v tlaku a blízko gólu se ocitl také Ihor Staševič, který po gólu hlavičkoval těsně vedle; Dja Djédjé v následné šanci také nedokázal najít prostor mezi tyčemi. Po této turbulentní fázi se hra uklidnila a diváci se začínali pomalu nudit; pokud už je někdo vytrhl z letargie, byli to opět domácí, jako po neúspěšné hlavičce Nenada Adamoviće.

Guingamp zaznamenal první šanci až po půlhodině hry, kdo Rachid Alioui vyprášil rukavice gólmana Sjarheje Ignatoviče. Zanedlouho poté se podobná situace opakovala, i tentokrát však běloruský gólman odolal; dokonce nadvakrát, protože Alioui se dostal i k dorážce. Skóre však zůstalo neměnné.

Ve druhé půli hrál Guingamp stále lépe. Claudio Beauvue vystrašil domácího gólmana povedenou ránou, která šla těsně vedle. Následovala nepřehledná situace na druhé straně, v níž krátce po sobě neuspěli Hernán Figueiredo, Staševič a Sjarhej Kontsevoj. V závěru utkání už se však hrálo zejména před Ignatovičovou brankou - běloruský brankář si však se střelou Sambou Yatabarého poradil, a Christopha Mandanneho zastavila branková konstrukce. A protože ve svých šancích neuspěli ani domácí Veretilo s Nikolićem, skončilo utkání spravedlivou dělbou bodů.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Pasha

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele