základní skupiny - skupina L, 4. kolo
06.11.2014 21:05 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Legia Varšava - Metalist Charkov 2:1

Legia sice poprvé v základních skupinách inkasovala, i tak ale na své konto získala čtvrté vítězství po sobě a suverénně si došla pro postup do další fáze. Metalist naopak počtvrté za sebou prohrál a ztratil jakoukoli šanci získat alespoň druhou příčku. Dlouho přitom držel ve Varšavě nerozhodný výsledek, než tři body domácím zařídil Slovák Ondrej Duda.

Jestliže v předchozích duelech Legia spoléhala především na výtečnou práci vzadu, proti ukrajinskému celku se za výhrou hnala od úvodních minut. Celkově diváci viděli v Polsku relativně pohledný útočný fotbal s dost gólovými šancemi na obou stranách. A byli to domácí, kdo do utkání vstoupil lépe.

Obrana Metalistu jako by se na úvod delší dobu rozkoukávala, Jodlowiec tak mohl běžet sám bez větších problémů zhruba 40 metrů až do vyloženě střelecké pozice, jenž svůj pokus namířil jen mimo. O čtyři minuty později naopak na druhé straně zahrozil Jajá, jenž podnikl zajímavou individuální akci, avšak také bránu netrefil.

Ve 22. minutě se hosté ujali vedení. A byla to z jejich strany nádherná akce s povedenou tečkou! Nejprve domácí defenzíva nedokázala zareagovat na rohový kop soupeře, Torsiglieri tak míč patičkou elegantně zvedl nad sebe, a na malém vápně ho z voleje nůžkami namířil do šibenice z malého vápna Kobin.

Avšak svěřenci Henninga Berga se z téhle rány velmi rychle oklepali. O sedm minut později Kucharczykův centr z rohového kopu doplachtil na zadní tyč, kde si nejvýše naskočil Saganowski a hlavou přesně zacílil. Do přestávky mohl vedení strhnout na stranu Legie aktivní Kucharczyk, ale z blízkosti na gólmana Dišljenkoviče nevyzrál.

Podobně jako v prvním dějství, i na začátku toho druhého byl polský celek nebezpečnějším mužstvem. Do dobrých příležitostí se dostali Saganowski s Vrdoljakem, ale ani jeden z nich svými hlavičkami Dišljenkoviče nepřekonal. Metalist následně spálil svoje možnosti, aby v 84. minutě Duda využil parádní kolmice od Sá.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
HullCity

1:1

Reagovat
HullCity

Co nadělat z Metalistu už asi nikdy nebude ten postrach EL z let 2008-2012...

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
klokan.paul

Tip 1

Reagovat
smazaný uživatel

2;0

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Counter

Ha, zrovna Duda zas vítězný gól

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele