základní skupiny - skupina G, 5. kolo
27.11.2014 19:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

NK Rijeka - Standard Lutych 2:0

Chorvatská Rijeka doma překvapila belgického soupeře a poradila si s Lutychem rozdílem dvou branek. Za domácí tým se ještě v rámci první půle trefili Moisés a Andrej Kramarić, který proměnil pokutový kop. Rijece hodně pomohlo vyloučení Dina Arslanagiće.

Skupina G čeká na své rozuzlení až do posledních chvil. Po dnešním zaváhání Sevilly v Nizozemsku totiž Rijeka zvítězila nad Standardem Lutych a dotáhla se na první dvě mužstva rozdílem jediného bodu. Domácí tým byl dnes lepším celkem, ale přesto mu v honbě za třemi body hodně pomohlo vyloučení protihráče.

Poměrně nepříjemné podnebí v Chorvatsku doplňoval lehký déšť, který ztěžoval jakýkoli pokus o kombinaci. Plusem dnešního utkání byla reakce fanoušků, kteří i přes nepřízeň počasí dotvářeli skvělou kulisu evropskému fotbalu. Už v páté minutě se domácí tým mohl dostat do vedení. Kramarić se dostal k míči po chybné rozehrávce a nahrál do vápna volnějšímu spoluhráči Močinićovi. Mladý záložník skvěle vystřelil a brankář Yoann Thuram-Ulyen už byl překonán. V poslední možnou chvíli se ale do střely položil kapitán Jelle van Damme a střelu vyhlavičkoval z brány!

Belgičané kontrovali zajímavou akcí o tři minuty později. De Camargo si naskočil na centr a hlavičkoval velmi dobře, ale skvělý zákrok předvedl brankář Ivan Vargić, který míč chytil. De Camargo pálil také o minutu později, ale ani tentokrát nemířil přesně. Na druhé straně se do míče opřel mladý kanonýr Andrej Kramarić. Ten patří mezi největší chorvatské talenty posledních let a už nyní se spekuluje o jeho možném přestupu do Chelsea nebo Juventusu Turín. Hráč, který pětadvaceti zápasech nastřílel dvacetsedm gólů si míč z velké dálky srovnal na silnější nohu a srovnal.

Hostujícímu týmu se vůbec nedařilo kombinovat a jeho častých chyb v obranné linii využíval například rychlík Moisés. K jeho aktivitě se připojil také zmíněný Kramarić. Ten dostal skvělý centr za obranu, zasekl si míč ve velkém vápně a vypálil. Jeho ránu ale zastavila tyč! Ještě větší šanci však nevyužil Sharbini, který dorážel do prázdné brány. S tak velkou šancí ale nepočítal a míč napálil mimo tři tyče. Rijece to ale vadit nemuselo. Po pětadvaceti minutách se totiž rohový kop dostal na hlavičku Moisése, který poslal balón pod břevno - 1:0.

Skvělý pohyb s míčem ukázal po půlhodině hry Andrej Kramarić, který vlétl do pokutového území a byl v něm faulován obráncem Dinem Arslanagićem. Sudí Stéphan Studer neměl jinou možnost a hráče vykázal ze hřiště. Sám faulovaný hráč se postavil k nařízenému pokutovému kopu a pohodlně zvýšil vedení domácích na 2:0.

S vidinou celého druhého poločasu v početní nevýhodě vyšli hostující hráči z kabin. Přesto se od úvodních minut neohroženě pustili do svého soupeře. Pět minut po změně stran poslal Milec krásný centr do vápna, kde se objevil Vinicius. Ten dokonce prostřelil brankáře Vargiće, jenže pomezní rozhodčí signalizoval ofsajdové postavení. Gól logicky nemohl platit. Na druhé straně se do stejné situace dostal Kramarić, ale ten ani neskóroval. Domácím se podařila zajímavá akce po hodině hry, když Močinić zakončoval kolotoč několika přihrávek. Bránu ale netrefil. Patnáct minut před koncem se k vápnu řítil M'Poku, jenže ten byl před vápnem faulován.

Sebevědomí mu to ale nepoškodilo, takže jeho krásnou ránu musel brankář Vargić se vší námahou. Aktivní M'Poku se do další akce dostal o tři minuty později, jenže Vargić opět spolehlivě zasáhl a míč po volném přímém kopu zlikvidoval.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
EverlastD

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Tomtaf

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Sotuen

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele