základní skupiny - skupina K, 1. kolo
18.09.2014 21:05 CET
6 : 1
(4:0)

Reportáž

PAOK Soluň - Dinamo Minsk 6:1

Fotbalisté Dinama Minsk odjížděli ze Soluně domů jako spráskaní psi, podobně jako tomu bylo o den dříve u BATE Borisovu, kterému šest gólů naložilo Porto. Hosté předvedli přímo příšerný výkon, především v defenzivních řadách, navíc se musí do příštího zápasu obejít bez vyloučeného Simoviče. PAOK naopak oslavuje Stefanose Athanasiadise.

Řecký útočník totiž stihl během sedmnácti minut v první půli završit hattrick, a vlastně tak naprosto ochromil jakoukoli snahu svého soupeře. Běloruský celek měl prostě den blbec a už od úvodních minut se hroutil jako domeček z karet. Ratův rohový kop si totiž hlavou do šibenice srazil Nikolič už ve 4. minutě.

Jestliže však hosté měli smůlu při prvním gólu, za ten druhý si mohli úplně sami. Kdyby se Bangura tolik nemazlil s míčem ve vápně a odkopl pas Rata do bezpečí, nemusel by přispěchat hladový Athanasiadis, který měl následně snadnou práci zacílit. Jen o pět minut později PAOK navýšil náskok ještě o jednu branku.

Domácí zahráli rohový kop nakrátko, Rat poté svým centrem vybídl naskakujícího si Athanasiadise a ten hlavou nekompromisně zavěsil. Ve 28. minutě Athanasiadis přidal ještě jeden zásah. Rat mu hlavou sklepl míč do malého vápna, odkud ho soluňský zabiják pouze jednoduše ťukl za záda bezmocného gólmana Hutara.

V závěru půle se ještě mohl prosadit Salpingidis, avšak ten nepochopitelně selhal v koncovce a z bezprostřední blízkosti zamířil hlavou mimo. Po obrátce PAOK vedl už o pět gólů. Papadopoulos byl po svém střídání na hřišti sotva pár minut, ale už stačil doklepnout do branky parádní pas skrz vápno od Skondrase.

Hostující celek poprvé výrazněji zahrozil v 51. minutě. Nikolič pozlobil soupeřovu obranu, s míčem pelášil ve vápně na gólmana Glikose, ten si ale s jeho bombou dokázal poradit. Dinamo začínalo být čím dál více frustrované, do osobních soubojů vkládalo čím dál větší intenzitu. A nakonec to v 63. minutě odnesl červenou kartou Simovič.

Deset minut před koncem Nikolič pouze kosmeticky upravil skóre utkání, neboť zužitkoval přihrávku Hernána Figueredy a pohodlně zakončil přes vyběhnutého Glikose, poslední slovo měl ale nakonec stejně PAOK. Salpingidis vybídl svou přihrávkou Tzandarise, jenž usměrnil balón ke vzdálenější tyčce.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

1 : 1.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 (Pereyra, Mak)

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Jasna zalezitost dnes, 2:0 PAOK!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele