1/16 finále - 1. zápasy
19.02.2015 21:05 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

RSC Anderlecht - Dinamo Moskva 0:0

Dynamo Moskva poprvé v letošním ročníku Evropské ligy nedokázalo zvítězit, když na půdě bruselského Anderlechtu remizovalo 0:0. Bezbrankový výsledek ze stadionu Constanta Vanden Stocka je pro ruský celek ještě relativním úspěchem, neboť závěrečnou čtvrthodinu druhé půle hráli o deseti po vyloučení Alexandera Buttnera.

Všechny předchozí domácí zápasy Anderlechtu s ruskými soupeři končily vesměs divokými přestřelkami: za šest takových měření sil padlo úctyhodných devětadvacet branek, z nichž se o šestnáct postarali Belgičané a zbytek nastříleli hosté. Tentokrát se však nic podobného nekonalo. Oba soupeři se vzájemně frustrovali až do samého konce pozornou defenzivní hrou, a tak diváci nebyli svědky ani nijak vysokého množství šancí nebo vůbec střel na branku.

Jako první zkoušel v utkání střelecké štěstí domácí útočník Aleksandar Mitrović, jenže jeho rána zpoza pokutového území z páté minuty neškodně prosvištěla vysoko nad brankou. Deset minut nato pro změnu minul pravou tyč Dynama Yoeri Tielemans a Olivier Deschacht následně sice konečně trefil prostor mezi třemi tyčemi, avšak pouze do náruče brankáře Vladimira Gabulova. Když se krátce před odchodem do šaten neprosadil se svou nepřesnou ranou zdálky ani Buttner, zůstalo průběžné skóre 0:0 i v poločasové přestávce.

Po změně stran domácí celek pokračoval v mírné herní převaze bez většího užitku, když znovu jako první pálil neodbytný Mitrović, znovu vedle. Pak konečně poprvé zahrozili i hráči Dynama prostřednictvím ruského reprezentanta Alexandra Kokorina, jenže domácí gólman Proto si s jeho hlavičkovým pokusem po vyvedeném rohovém kopu Mathieuho Valbueny zvládnul zkušeně poradit. Proto se šest minut po uplynutí hodiny hry musel vytáhnout i při ráně Williama Vainqueura z dobrých šestadvaceti metrů a ani jeho protějšek Gabulov se záhy nenechal zahanbit u pokusu Andyho Najara.

Závěrečná čtvrthodina se z pohledu hostů proměnila v nečekaně tuhý boj kvůli vyloučení Buttnera, jenž za faul na Vanden Borreho uviděl druhou žlutou kartu a musel předčasně opustiti hřiště. Navzdory své početní převaze však hráči Anderlechtu nedokázali nic kloudného vymyslet, snad jen vyjma dalšího Najarova střeleckého vystoupení, které zamířilo příliš vysoko. Zápas tak skončil bez branek a do odvety v Moskvě zůstává tento boj o osmifinále maximálně otevřený.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele