základní skupiny - skupina G, 1. kolo
18.09.2014 21:05 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Standard Lutych - NK Rijeka 2:0

Krize je zažehnána - alespoň prozatím. Standard Lutych porazil v úvodním zápase svého tažení Evropskou ligou rozjetou Rijeku 2:0 díky pozdním trefám Laurenta Cimana a Viniciuse Arauja, čímž přerušil šňůru dlouhých sedmi utkání bez výhry.

Možná ještě důležitější než zisk tří bodů je pro domácí fakt, že dokázali udržet čisté konto - obrana jim totiž letos zatím moc nefungovala, naopak Rijeka nastřílela v posledních třech zápasech 10 gólů. Dnes se však japonský veterán mezi tyčemi Eiji Kawashima vytáhl a nepustil za svá záda jedinou střelu.

Standard začal aktivně a hned z první akce zápasu málem udeřil Mehdi Carcela-Gonzalez, kterému k otevření skóre chyběl jen kousíček. Na druhé straně s okamžitou odpovědí přispěchal Marin Leovac a další šanci měl i Andrej Kramarić, letošní nejlepší útočník Rijeky. S oběma si však poradil pozorný Kawashima. Všechny tyto akce se vešly do rozmezí prvních pěti minut.

Ostrý start pokračoval situací z 15. minuty - haitský reprezentant Jeff Louis, který dělal Chorvatům od začátku velké problémy, donutil jejich gólmana Ivana Vargiće k dobrému zákroku. O třináct minut později pak tentýž hráč zahodil stoprocentní gólovku. První půle byla vůbec zábavná; tempo se přelévalo ze strany na stranu, jak hráči Rijeky dokázali závěrečným tlakem, při němž svoje šance neproměnili postupně Mato Jajalo, Marko Lešković a opět Leovac. Kawashima zářil.

Druhý poločas odemkl další šancí aktivní Louis, kterého následně doplnil střídající Paul-José Mpoku; také Vargić však ukazoval, že je mužem na svém místě. Nakonec však chorvatský zámek přece jen povolil. Prsty v tom měl právě Mpoku - v 74. minutě poslal přímý kop do vápna, kde nejvýše vystoupal Ciman a přesnou hlavičkou otevřel skóre.

Kdyby se Lutych měl spoléhat pouze na Louise, nejspíš by utkání skončilo bez branek - jinak výborně hrající Haiťan totiž stihl zahodit ještě jednu velkou šanci. Na 2:0 tak musel zvyšovat Araujo; došlo k tomu tři minuty před koncem řádné hrací doby, a opět hlavou. Autorem centru byl tentokrát Adrien Trebel. Alespoň o snížení se v závěru pokoušel Josip Ivančić, ale minul. Chorvaté tak za sympatický výkon nakonec bodově odměněni nebyli a Standard cenné vítězství uhájil.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2...1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
El Matador

Forza Fiume!

Reagovat
smazaný uživatel

2:5

Reagovat
smazaný uživatel

Standart totální z formy a pamatujte na loňskou pouť v El? ?? To byla pro pra za prohrou!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele