základní skupiny - skupina A
17.09.2015 19:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Fenerbahçe SK - Molde FK 1:3

Takový start asi v Istanbulu nečekali. Fenerbahce před sezonou mohutně posílilo a vyhlásilo útok na trofeje, místo pohodlného domácího vítězství proti papírovému outsiderovi skupiny však přišel tvrdý políček. Molde v Turecku vyučovalo z efektivity a veze si domů velecennou výhru 3:1..

Že zápas proti úřadujícímu norskému mistrovi nebude žádná procházka růžovým sadem, začali domácí pociťovat hned v úvodních minutách. Sice se jim dařilo alespoň opticky plnit roli favorita, Molde ale pozorně bránilo a nepouštělo je do větších šancí. Až téměř po půlhodině hry se do vápna probil Volkan Sen, svoji akci nicméně zakončil nevyprovokovaným pádem ve vápně. Místo vytoužené penalty se tak hrálo dál a Tuffan dokázal nebezpečně vystřelit, hosté se nicméně ubránili.

Píšťalka rozhodčího nakonec skutečně zazněla, ale na druhé straně. Ve 35. minutě si v pokutovém území Fenerbahce neobratně počínal bránící Nani, nutno ovšem uznat, že tato situace byla posouzena hodně přísně. Ne že by si hosté stěžovali. Tommy Holiand z nařízené desítky předvedl parádního 'Panenku' a otevřel skóre.

Fenerbahce najednou muselo dohánět skóre - s něčím takovým kouč Vítor Pereira určitě nepočítal. Ještě do změny stran se nicméně domácí dočkali. Věci do svých rukou vzal Raúl Meireles, který výtečným pasem našel hříšníka Naniho. Portugalský křídelník následně jakoby nic protančil norskou obrannou zdí a ránou k tyči srovnal na 1:1.

Povzbuzení domácí začali druhé dějství aktivněji a Nani mohl brzy otočit, z dobré pozice ale vypálil mimo. A brzy toho mohl litovat. Molde totiž dnes předvedlo maximálně efektivní výkon, jak hned v 53. minutě potvrdil Mohamed Elyounoussi, když ve vápně převzal chytrý pas od Hoilanda a parádní rybičkou vrátil hostům vedení.

Kdo by čekal, že Fenerbahce zareaguje nějakým výrazným tlakem, byl by hořce zklamán. Domácí působili vyloženě zaskočeným dojmem a mohli potřetí inkasovat z kopačky dnes vynikajícího Hoilanda, který však opřel svoji ránu pouze do tyče. O pár desítek vteřin později však už bylo hotovo. Martin Linnes se se svojí šancí příliš nerozpakoval a uklidil míč nekompromisně k tyči. 1:3.

Autor vítězného gólu Elyounoussi sice ještě v 85. minutě musel předčasně opustit hřiště, to už ale hostům radost nezkazilo. Fenerbahce ve svém úvodním zápase těžce selhalo a v konkurenci Ajaxu a Celtiku bude mít ještě spoustu práce, zatímco Norové mohou začít směle snít o nečekaném postupu..

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Fenerbahce +2,5 g.

Reagovat
smazaný uživatel

Turci vyhrajou vedou si ted dobre maji dobre posily !!! 2:0 van persi , nani

Reagovat
Pyroman

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Turek v handicapu 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
pedro-pedro

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 Kebab !!! Molde není tým evropských kvalit.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1...3:0

Reagovat
smazaný uživatel

To si delali srandu nebo si Turci vsadili?

Reagovat
Hiko

3:0

Reagovat
Elliasson

Cože?

Reagovat
smazaný uživatel

tureckz futbal je totalne marnz uz niekolko rokov. pre mna to vobec nie je prekvapko kedze nori vseobecne maju system, koncepciu a venuju sa mladezi.

Reagovat
smazaný uživatel

presne jsi vyjmenoval aspekty, kterymi se lisi tureckej a norskej pristup a jsem rad, ze vitezi ten norskej, aniz by mel takovy financni moznosti, jako maji turecky velkokluby

Reagovat
smazaný uživatel

lol

Reagovat
smazaný uživatel

gratulace do Molde

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele