základní skupiny - skupina G, 2. kolo
29.09.2016 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

AFC Ajax - Standard Lutych 1:0

Fotbalisté Ajaxu dokázali potvrdit roli favorita proti belgickému Standardu Lutych a díky brance po necelé půl hodině hry zaznamenali druhou výhru v základní skupině Evropské ligy. Domácí výběr tak má na kontě šest bodů a je v čele před španělskou Celtou Vigo o dva body. Belgický klub naopak po minulé remíze se španělským týmem podruhé za sebou nebodoval a nachází se na třetí pozici pouze před řeckým Panathinaikosem.

Utkání bylo vyrovnané v procentuálním držení míče i počtu střel na branku, ovšem Ajax přeci jen dokázal převrhnout misky vah na svou stranu. Domácí výběr poprvé zahrozil po necelé čtvrthodině hry, kdy se na pravé straně pokutového území dostal ke střele Klaassen, ovšem jeho tvrdou ránu dokázal fantastickým způsobem vytěsnit brankář Jean-François Gillet. Nicméně AFC přeci jen přetavilo mírný tlak ve vedoucí trefu ve 28. minutě.

Autorem gólu byl Kasper Dolberg, který si naběhl za obranu na nádhernou kolmici od Traorého a svou křižnou střelu umístil přesně ke vzdálenější tyči, od níž se balón odrazil do sítě. Ke konci úvodního dějství mohl favorit tohoto střetnutí zvýšit své vedení, jenže po rychlém protiútoku a následném pasu Dolberga odzbrojil vracející se Bruno Andrade nabíhajícího Klaassena v předbrankovém prostoru.

Po změně stran se hrálo dlouhou dobu vyrovnaně a Ajax s přehledem držel hubený náskok, soupeře k ničemu nepouštěl. Zhruba čtvrthodiny před koncem mohl definitivně rozhodnout Younes, ale po přistrčení od Klaassena byla jeho střela zblokována na rohový kop. Lutych v samém závěru zvýšil svůj tlak a v 84. minutě mohl vyrovnat. Ke střele z dvaadvaceti metrů se odhodlal Mbenza a z pravé strany napálil vzdálenější spojnici.

Do poslední větší příležitosti čtvrtečního utkání se dostal belgický výběr ve třetí nastavené minutě a znovu byl velmi blízko k vyrovnání. O parádní lob se postaral Jean-Luc Domp a mířil do levého horního rohu, jenže brankář Onana se včas vrátil a odvrátil míč do bezpečí. Standard v příštím kole přivítá v domácím prostředí Panathinaikos, Ajax svede důležitý souboj s favoritem skupiny z Celty Vigo.

Autor: Viktor Sandev / ajax.nl, uefa.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
KingMaster13

1:0

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
pawelFCB

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Theft90

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele