základní skupiny - skupina A, 6. kolo
13.12.2018 21:00 CET
1 : 5
(1:2)

Reportáž

AEK Larnaka - Bayer Leverkusen 1:5

Larnaka předvedla asi nejhorší výkon v základních skupinách Evropské ligy a s Leverkusenem před vlastními fanoušky těžce padla. Přitom v utkání se ujala vedení, nicméně německý celek zabral a zaznamenal hned pět přesných zásahů. Upevnil si tak svoje vedení v tabulce, kyperský klub i přes tuhle porážku nakonec udržel třetí místo.

Už v říjnovém vzájemném zápase padlo šest branek a nejinak tomu bylo i v odvetě. Jen Larnaka tentokráte neinkasovala čtyři, ale rovnou pět gólů. Bayer měl klání pod kontrolou a potvrdil, že má aktuálně slušnou formu. Svou sérii neporazitelnosti prodloužil na pět zápasů, celkově mimochodem v téhle soutěži nastřílel šestnáct tref.

Oba týmy se snažily útočit, nebyly pod tlakem, byť oba samozřejmě musely hájit svoje pozice ve skupině, a jako by se jejich volnost trochu projevovala na hrací ploše. Už během první dvacetiminutovky bylo k vidění několik dobrých příležitostí na obou stranách, nicméně skóre se měnilo až po té ze 26. minuty.

García z levé strany poslal dlouhý centr do šestnáctky, tam našel nabíhajícího Cataláu, který neměl úplně jednoduchou pozici, ale přesto hlavičkou usměrnil balón do sítě. Hostům se podařilo srovnat stav jen o dvě minuty později. Po dobré kombinaci se najednou sám před gólmanem Christodoulouem objevil Kohr, který zakončil dle vlastních představ.

Skóre se do poločasu přece jenom ještě jednou měnilo. Bránící Truyols si v pokutovém území nepočínal čistě, zezadu sestřelil ve skluzu Kohra, a rozhodčí Letexier nařídil penaltu. Alario neměl problém s jejím proměněním, zamířil do protipohybu Christodouloua. Do poločasu ještě mohl srovnat Truyols, jenže hlavou nepřekonal brankáře Kirschbauma.

Od doby, co v 67. minutě Kohr hlavou zužitkoval centr z rohového čtvrtkruhu od Baileyho, si Leverkusen pohodlný náskok už jen hlídal. A ještě se mu ho podařilo v závěrečných minutách vyšperkovat. Nejprve se prosadil Paulinho po parádním dlouhém pasu od Dragovice, čtyři minuty před koncem pak vyslal přesně umístěný pokus k tyči Alario.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele