základní skupiny - skupina J, 6. kolo
13.12.2018 18:55 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Akhisar Belediyespor - Standard Lutych 0:0

Standard nezvládl svou úlohu na půdě posledního Akhisaru, získal na turecké půdě jen plichtu, a ačkoli během šesti zápasů posbíral dohromady solidních deset bodů, v Evropské lize skončil. Postupující Sevilla s Krasnodarem totiž urvali o dva body více. Domácí dosud ve všech případech prohráli, až na poslední pokus si tak zapsali jeden čestný úspěch.

Už v minulých střetnutích vítěz Tureckého poháru z předchozí sezóny nepůsobil na hřišti úplně špatně. Mnohdy o jeho prohrách rozhodovaly pouze detaily. Ani proti Lutychu nepůsobil na hrací ploše odevzdaným dojmem, byť už se posunout v tabulce výše nemohl. A nakonec se dočkal zasloužené odměny v podobě premiérového získaného bodu.

Hosté nepředvedli ani zdaleka takový výkon, jakým například naposledy skolili Sevillu. Všudy všeho vystřelili mezi tři tyče pouze jednou jedinkrát, soupeře v žádném případě nepřehráli. Statisticky bylo utkání velmi vyrovnané a vyústilo v podstatě v logický výsledek. A vůbec poprvé v této skupině se tak urodila bezbranková remíza.

V prvním poločase působil nebezpečněji Akhisarspor, a to především díky Hélderovi Barbosovi, se kterým si defenzíva Standardu nevěděla rady vlastně po celý zápas. Nejprve portugalský forvard zahrozil v 9. minutě, v šestnáctce po rychlém brejku dostal poměrně dost prostoru, jenže následná střela mu vůbec nesedla a nasměroval jí jen mimo.

Ve 34. minutě Hélder Barbosa spálil asi největší možnost celého střetnutí. Naběhl si do brankového území na zadní tyčku, odkud mohl v klidu zacílit ze dvou metrů do prázdné brány, jenže během zakončení jaksi zavrávoral a poslal balón vedle brány. Až ve 42. minutě se našel také belgický klub, jenže Vanheusden po rohovém kopu netrefil branku.

V 69. minutě Standard mohl zaúřadovat po akci střídajícího M'Pokua, jenž z pravé strany odcentroval do vápna, tam se zjevil Orlando Sá, jenže v koncovce trestuhodně zaváhal. Devět minut před koncem ještě mohl změnit bezgólové skóre Hélder Barbosa, jenž tlačil svůj pokus pod břevno, každopádně hostující gólman Ochoa pohotově zasáhl.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Standard zabojoval o ten postup

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele