základní skupiny - skupina I, 4. kolo
08.11.2018 18:55 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Malmö FF - Sarpsborg 08 FF 1:1

Švédské Malmö nepotvrdilo úlohu favorita proti norskému Sarpsborgu ani napodruhé a pouze s ním remizovalo po výsledku 1:1. Oproti prvnímu duelu prohrávalo, a i když záhy srovnalo, tak se na rozhodující branku už nezmohlo. V tabulce skupiny I tak zůstává na druhé pozici s pěti body, na vedoucí Genk má manko dvou bodů a před posledním Besiktasem drží hubený náskok jednoho bodu. Norský Sarpsborg má na kontě také pět bodů a může být spokojen.

Čtvrteční utkání nebylo nijak bohaté na vyložené příležitosti, nicméně domácí výběr držel balón z šedesáti procent a soupeře naprosto přestřílel v poměru 16:6. První větší příležitost si vypracoval Sarpsborg po necelých čtyřech minutách hry. Na levé straně pokutového území se po dlouhém nákopu za obranu dostal k míči Muhammed, poté se chytrou kličkou těsně před bankovou čarou zbavil protihráče, avšak jeho rána z hodně ostrého úhlu byla nepřesná.

Vzápětí poslední švédský mistr tlačil, ale jeho akce většinou končily kvůli nepřesné finální rozehrávce. Ihned po změně stran mohli hosté z ničeho nic udeřit zásluhou aktivního Muhammeda. Pětadvacetiletý francouzský útočník se opět prosmýkl po levém křídle a pak ostře vypálil z mírného úhlu. Jenomže jeho projektil orazítkoval vzdálenější konstrukci a odrazil se zpět do hřiště. FF 08 se přeci jen dočkal krátce po odehrané hodině.

Po rychlém přečíslení a dvou vyhraných hlavičkových soubojích odcentroval téměř od brankové čáry k zadní tyči Halvorsen a rozběhnutý Patrick Mortensen zakončil krásnou rybičkou do odkryté sítě, brankář Dahlin se po přesně umístěné hlavičce natahoval marně. Od tohoto momentu jakoby FF přepnul na vyšší obrátky a v polovině druhého dějství okamžitě srovnal zásluhou sedmadvacetiletého kanonýra Marcus Antonssona.

Po závaru v pokutovém území protivníka se nejlépe zorientoval ve skrumáži a zkusil to po zemi z hranice brankového území, gólman Vasjutin nemohl na jeho povedený obstřel dosáhnout. S přibývajícím časem se hosté zatáhli do defenzívy a favorita vůbec k ničemu nepouštěli, s bodem rozhodně byli spokojenější. V příštím kole se pokusí doma zaskočit turecký Besiktas, Malmö bude bojovat na půdě belgického Genku.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

1:0

Reagovat
Liquid

3:1

Reagovat
Wambasen

A sakra, píská Zelinka. Snad to dopadne dobře a nebude to mít na hru vliv.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele