základní skupiny - skupina F, 6. kolo
13.12.2018 21:00 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

AC Milán v EL končí, na Olympiakosu třikrát inkasoval

Obrovské zklamání přichystal svým fanoušků AC Milán, který nezvládl zápas na půdě Olympiakosu Pireus a po porážce 1:3 nepostoupil ze skupiny. Slavnému velkoklubu přitom stačila i těsná porážka, jenž Řekové nakonec v dramatickém utkání uhráli kýžený postupový výsledek a do jarních bojů je posunulo lepší skóre.

Nepostup ze skupiny Evropské ligy je pro tak zvučný celek jakým je AC Milán obrovským zklamáním a ostudou. Rossoneri patřili do okruhu favoritů na celkové vítězství, ale nakonec díky horšímu skóre s Olympiakosem nepostupují. Oba celky získaly stejný počet bodů a vzhledem k tomu, že AC vyhrálo domácí duel 3:1, rozhodlo o postupujícím konečné skóre.

Gennaro Gattuso až na některé výjimky nasadil nejsilnější možnou sestavu, tedy i s útočnými hroty Higuaínem a Cutronem, kdo ale citelně scházel byl španělský štírek Suso. V brance pak dostal před Donnarummou přednost zkušený Pepe Reina. V obvyklé sestavě nastoupili i domácí fotbalisté v čele s kapitánem Fortunisem.

Už první poločas na stadionu Georgiose Karaiskakise nabídl útočnou podívanou. Jak Olympiakos, tak AC Milán se snažily hrát ofenzivně, avšak scházelo lepší zakončení. Pepe Reina a koneckonců ani Sá nemuseli tasit složitější zákrok. Až před koncem prvního dějství musel Reina vyrážet dalekonosný pokus Fortunise.

Nebezpečnou střelou Olympiakosu začal i druhý poločas. Fetfatzidisovi scházel opravdu kousek a Reina by na balón těžko dosáhl. Na druhé straně zase zkusil střelecké štěstí Kessié. AC Milán držel nerozhodný výsledek až do 60. minuty, kdy rozjásal bouřlivé řecké publikum Papa Abou Cissé. Po rohovém kopu totiž hlavičkoval Vukovič, jenže trefil jen hlavu Higuaína, od kterého se balón odrazil přesně na hlavičku Cissého! Olympiakos vedl 1:0, ale tento výsledek stále posouval do jarních bojů AC Milán.

Olympiakos každopádně výrazně ožil a začal Milánu ještě více zatápět. Fortunis zblízka Reinu nepřekonal a bezprostřední dorážka Guerrera trefila jen obránce Zapatu. V 69. minutě už to ale domácím vyšlo, Guilhermeho střelu nešťastně přizvedl Zapata a Reina se na balón natahoval marně. Olympiakos vedl 2:0 a v tu chvíli už postupoval.

Drama na stadionu Georgiose Karaiskakise vrcholilo, neboť AC Milán musel začít útočit a s odpovědí neotálel. Po rohovém kopu hlavičkoval tentokrát do správné sítě Zapata a výsledek 2:1 zase posouval na druhé místo AC Milán.

Tento stav ale vydržel jen do 80. minuty, tedy do doby, kdy se ve vápně Milána drželi Ignazio Abate a zkušený Vasilis Torosidis. Hlavní sudí viděl přestupek italského zadáka a ve prospěch Olympiakosu odpískal pokutový kop. Zcela klíčový okamžik kapitán Fortunis zvládl, penaltu nekompromisně proměnil a nasměroval svůj celek za postupem.

Milán měl ještě čas na vyrovnání, zvláště když se nastavovalo dlouhých šest minut, ale vstřelit branku už nedokázal. Rossoneri sice měli v závěru tlak, ale Olympiakos se ubránil a nakonec se postaral dost možná o největší senzaci dosavadního průběhu Evropské ligy.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
John Obi Mikel

3:0

Reagovat
John Obi Mikel

Sorry obráceně, 0:3

Reagovat
John Obi Mikel

Prostě vyhraje AC MILÁN 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

ajoo

Reagovat
John Obi Mikel

Jsem byl bliz kdyz jsem to popletl

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
klvana

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
fabec1222

žebráci

Reagovat
Mikesh

Dobře jim tak, hrajou hrozné lejno.. Už sem to psal u jinsiho příspěvku, snad se jim do příští sezony rozsvítí v palici

Reagovat
Pipo123

No rozsvieti keďže to vyzerá že dostanú ban na prestupy na 3 roky

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
Elliasson

Pěkně! Olympiakos!!!

Reagovat
pantondavo

Achjo

Reagovat
10

pěkně AC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele