1/16 finále - 1. zápasy
14.02.2019 21:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Plzeň otočila proti Záhřebu a má nakročeno k postupu

Nečekaného hrdinu měl první zápas vyřazovací fáze Evropské ligy mezi Plzní a Dinamem Záhřeb. Hosty poslal před poločasem do vedení Olmo, ve druhé půli se ale dvakrát prosadil stoper Pernica a Plzeň zvítězila 2:1.

Ještě neuběhlo ani deset minut a pro Plzeň přišla rána v podobě žluté karty pro Romana Hubníka. Ta neznamenala jen jeho ohrožení po zbytek zápasu, ale i stopku pro odvetu. V prvním poločase se jinak dlouho čekalo na nějaké větší vzrušení, více ze hry měli spíše hosté. Až po pětatřiceti minutách vypálil Šitum, jenže trefil pouze bránícího Pernicu.

Do přestávky už však pohroma pro Viktorku přišla. Petković si navedl míč na osu hřiště a prostrčil na Olma, který si tváří v tvář Kozáčikovi poradil a obloučkem otevřel skóre utkání. Hráči Dinama se ovšem z vedení příliš dlouho neradovali. Už deset minut po pauze se v parádním světle ukázal Pernica, který vyvezl míč, předal jej do křídla Beauguelovi a běžel do vápna. Francouzský útočník na něj poslal povedený centr a Pernica z malého vápna rozvlnil síť. Naposledy se tento plzeňský stoper v soutěžním zápase prosadil v červenci 2016.

Záhřebští si brzy mohli vzít vedení zpět, bohužel pro ně skončila Oršićova střela těsně vedle levé tyče Kozáčikovy brány. Další nebezpečí ze strany hráčů ve žlutém přišlo zhruba čtvrthodinu před koncem. Moro se pokoušel najít své spoluhráče ve vápně, přihrávka byla tečovaná a Kozáčikovi nadělala nemalé potíže.

Poté už přišla další chvíle slávy pro Luďka Pernicu. Po Hrošovského rohovém kopu propadl balón právě k tomuto brněnskému odchovanci, jenž se objevil zcela sám před brankářem, a přestože si Livaković na jeho hlavičku sáhl, zastavit ji v cestě do sítě nedokázal.

Fotbalisté Dinama se již na nic nezmohli a do Chorvatska si odvážejí porážku 1:2, která značí, že nás v odvetě čeká pořádná bitva o postup.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, onlajny.com

Komentáře (470)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele