základní skupiny - skupina E, 1. kolo
19.09.2019 18:55 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Kluž překvapivě otočila utkání s favorizovaným Laziem

Lazio sice podle předpokladů vedlo nad domácí Kluží, jenže nakonec domů neveze ani bod. O senzaci se postarali Deac se střídajícím Omranim.

Lazio cestovalo do Rumunska s jediným cílem - vyhrát. K tomu trenér Simone Inzaghi využil hráče jako Acerbi, Bastos, Jony, nebo Caicedo. Úplně poprvé vyběhl na trávník s kapitánskou páskou záložník Sergej Milinković-Savić a do základu se dostal i slovenský stoper Denis Vavro. Římský klub si musel dávat velký pozor na útočníka Deace.

První minuty mnoho šancí nenabídly a diváci na ni čekali až do 12. minuty. Rychlý centr před vápno překvapil obranu domácích, na což nejrychleji reagoval mladý útočník Correa. Následně si naskočil na míč, který na hranici malého vápna poslal přímo na branku. Brankář Arslauskis však byl pozorný a míč dokázal vyrazit mimo svou bránu. Rohový kop hostů o něco později hlavičkoval ve vápně Milinković-Savić, ale míč zamířil přímo do hráče před ním a ten ho vyrazil.

Biancocelesti hráli mnohem aktivněji a odměnou jim byla úvodní branka celého utkání. Ve 25. minutě Lazio zahrávalo rohový kop nakrátko. To domácí nezaregistrovali a následný centr neuhlídali. Toho využil řízný stoper Bastos a tvrdou hlavičkou poslal míč do sítě!

Po třiceti minutách Lazio udeřilo téměř podruhé. Mladý obránce Manuel Lazzari intuitivně podnikl dlouhý sprint za centrem, míč dostihl a ještě obešel posledního soupeře. Těsně před brankářem Arslauskisem ale mířil mimo. Lazio hrálo lépe, ale ani to mu nestačilo. Ve 40. minutě totiž záložník Lucas Leiva fauloval svého soupeře přímo ve vápně a sudí prostě musel pískat penaltu. K té se postavil útočník Ciprian Deac a srovnal na 1:1.

Po změně stran se na hřiště dostavil Billel Omrani a byla to velmi dobrá volba. Kluži narostla křídla a záhy se to projevilo před branou Italů. Právě Omrani unikal s míčem hostující obraně a svoji střelu poslal centimetry vedle levé tyče! Lazio se uchýlilo spíše k rychlým brejkům a jeden z nich po hodině hry málem proměnil Jony. Jeho krásnou střelu však likvidoval brankář Arslauskis.

To ale nebylo všechno, protože v 75. minutě se domácím povedl obrat! Na začátku bylo břevno smolně trefené, od nějž se míč odrazil do hry a našel ho střídající Omrani. Ten přehlavičkoval blízko postaveného Strakoshu a Kluž zvítězila.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat
Pharrell

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Selänne

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele