základní skupiny - skupina E, 4. kolo
07.11.2019 18:55 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Předčasný konec v Evropské lize pro Rennes, padlo i podruhé s Kluží

Kluž získala nad Rennes i své druhé vítězství, a protože Celtic v průběžně hraném klání uspěl naplno na půdě Lazia, má rumunský celek velkou šanci postoupit, neboť na třetí příčku disponuje dvě kola před koncem již šestibodovým náskokem. Naopak bretaňský klub po své třetí porážce ve skupině definitivně ztratil naději na zisk prvních dvou pozic.

Před dvěma týdny se měření sil mezi oběma týmy pořádně zvrtlo. Padly hned tři červené karty, k vidění byla neproměněná penalta a nakonec Kluž urvala tři body nejtěsnějším možným způsobem, byť Rennes i v devíti hráčích na hrací ploše sahalo aspoň po plichtě. I v nynějším případě se odehrálo slušné drama až do závěrečného hvizdu sudího Tiaga Martinse.

Byli to především hosté, kdo potřeboval v Rumunsku napravit zpackanou první polovinu skupinové fáze Evropské ligy. Nejenže však na východ Evropy neodjížděli výsledkově dobře naladěni z minulých utkání, museli se vypořádat s početnými absencemi. Aspoň do branky nemusel mladík Edouard Mendy, neboť se stačil dát do kupy Romain Salin.

Domácí trenér Dan Petrescu svou volbou základní jedenáctky v podstatě moc nepřekvapil. Zvolil předpokládané rozestavení 4-3-3, na pravém kraji obrany musel nahradit Andreiem Peteleuem suspendovaného Matea Sušiče, v útoku nakonec operoval Ciprian Deac místo očekávanějšího Alexandrua Păuna, jinak k zásadním změnám opravdu nedošlo.

V prvním poločase působili nebezpečnějším dojmem svěřenci trenéra Juliena Stéphana, o jehož budoucnosti v Rennes se mimochodem v uplynulých týdnech v souvislosti s nevalnou výkonností hodně hovořilo a po této prohře asi bude znovu hovořit. Jako první v 5. minutě zahrozil Hunou, svou pravačkou však na pozorného brankáře Arlauskise nevyzrál.

O čtvrthodinku později se do dobré pozice propracoval Raphinha, jenže tomu se v koncovce vůbec nezadařilo a svou střelu usměrnil jen nad domácí bránu. Ve 35. minutě se snažil změnit průběžné bezbrankové skóre taktéž jeho spoluhráč Niang, jenž hlavičkou zakončoval z brankového území, nicméně Arlauskis zase vytasil perfektní a důležitý zákrok.

V 54. minutě mohl Rennes poslat do vedení rovněž Del Castillo, tlačil svůj přízemní pokus k tyči, jenže ani on výtečného Arlauskise nepřekonal. V 76. minutě ohrozil klužského muže v rukavicích taktéž Bourigeaud, dopadl ovšem stejně jako ostatní. Jednatřicetiletý rodák z Litvy zkrátka i nadále hájil svou branku nejlépe, jak uměl. A čisté konto udržel.

Železničáři se sice ve druhé půli osmělili zásluhou Culia v 51. minutě nebo Rondóna v 82. minutě, avšak kýženého gólu se dočkali až v 87. minutě, to když právě Rondón hlavou zužitkoval centr z rohového čtvrtkruhu od Deace. Venezuelan nicméně duel nedohrál, o pár chvil později totiž vyfasoval po ostrém zákroku na Gnagnona červenou kartu.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz, sports.fr

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
EverlastD

1:2

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele