základní skupiny - skupina H, 6. kolo
12.12.2019 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

CSKA slavilo na hřišti jistě prvního Espanyolu první výhru

Moskevské CSKA si letos v Evropské lize vedlo hodně pod svoje očekávání. Mizerně odehrálo první polovinu hlavní fáze, v té druhé přišlo sice na řadu zlepšení, ale ne dostatečné. Alespoň v posledním utkání na půdě již jistě prvního Espanyolu získalo konečné své první vítězství. To zařídil svým přesným zásahem Nikola Vlašič šest minut před koncem.

Tenhle duel, na rozdíl od toho souběžně hraného mezi Ludogorcem a Ferencvárosi, v němž šlo o přímý souboj o druhou postupovou příčku, představoval pro španělský a ruský celek jakousi povinnost ho hlavně odehrát ve zdraví a klidu. Oběma mohlo být v podstatě jedno, tedy z hlediska konečného postavení v tabulce, jak jejich měření sil dopadne.

Jak domácí stratég Pablo Machín, tak hostující Viktar Hančarenka, nenasadili do hry své nejsilnější možné složení, a to z logiky věci kvůli dalším povinnostem ve svých domácích ligách. Třeba oba dali přednost náhradním gólmanům. Zatímco za Espanyol nastoupil poprvé v sezóně Andrés Prieto Albert, hostující bránu hájila obvyklá dvojka Ilja Pomazun.

Vážnější starosti měl nejprve druhý jmenovaný, a to ve 14. minutě. Piatti balancoval na hranici ofsajdu, nakonec se uvolnil do volného prostoru a zaběhl až do šestnáctky, dostal se do bezprostřední blízkosti Pomazuna, ten si však s jeho tutovkou skvěle poradil. V 17. minutě se ho snažil překonat taktéž Pipa Ávila svou pravačkou, ani on ale uspět nedokázal.

CSKA se v podstatě začalo osmělovat zhruba až na sklonku půlhodiny hry. Ve 27. minutě zahrával přímý volný kop z opravdu velmi dobré pozice Divejev, jenže dělovku zpoza šestnáctky nasměroval pouze mimo. Ve 31. minutě se řítil sám na bránu Čalov, snažil se zacílit podél vyběhnuvšího Andrése Prieta, trefil ovšem pouze jeho nohu.

I dění na hřišti ve druhém dějství bylo v podstatě hodně vyrovnané. V 57. minutě se pokusil změnit bezbrankové skóre Achmetov, avšak Andrés Prieto využil své rukavice k zachycení jeho pokusu. V 74. minutě mohl naopak na druhé straně gólově udeřit střídající Wu, trestuhodně ale svou šanci zahodil a nasměroval merunu pouze do Pomazuna.

V 84. minutě zajistil CSKA konečné vítězství Vlašič. Tomu balón předal z pravé strany Fernandes, chorvatský záložník si ve vápně udělal prostor a poslal ho po zemi tvrdě na bližší tyčku. Espanyol se na žádnou odpověď nezmohl, ba naopak mohl inkasovat ještě jednou o dvě minuty později, to by ovšem Sigurdsson musel lépe završit svůj rychlý brejk.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Rothbard

CSKA už není to CSKA, co dříve? Nebojovat v této skupině o postup v posledním kole je celkem ostuda a uhrát jen 2 body z možných 15.

Reagovat
EverlastD

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele