základní skupiny - skupina L, 1. kolo
19.09.2019 21:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Partizan nezvládl přesilovku a s Alkmaarem jen remizoval

I v dlouhém, více jak hodinovém oslabení, dokázal AZ Alkmaar vyválčit na horké srbské půdě bod. Partizan sice nezačal dobře, ale po vyloučení Svenssona dvakrát udeřil Natcho a následně měl mít utkání pod svojí kontrolou. Jenže neměl a nizozemský klub rychle vyrovnal a výsledek už nepustil.

Pro bělehradský tým je to pochopitelně ztráta. Hrát hodinu v početní převaze a nevyužít toho je velká škoda, na druhou stranu Alkmaar by si dost možná prohrát ani nezasloužil.

Na stadionu v Bělehradu panovala jako vždy bouřlivá atmosféra, tu ale nečekaně rychle utišil Calvin Stengs. Ve 13. minutě předvedli hosté opravu pohlednou akci, při které Koopmeiners skvěle uvolnil Boadua a ten akci ještě vyšperkoval přihrávkou před branku na volného Calvina Stengse. Prázdná branka trefena a Alkmaar vedl 1:0. Jenomže dobrý začátek si Holanďané sami pokazili. Jonas Svenssona zastavil unikajícího Asana nedovoleně a protože domácí běžel sám na branku, vytasil sudí rovnou červenou kartu.

Partizan stihl využít početní převahu ještě do přestávky. Ve 42. minutě italský sudí Guida vyhodnotil souboj Wuytense se Sadiqem jako nedovolený a Bibras Natcho proměněnou penaltou vyrovnal na poločasových 1:1.

Alkmaar začal druhý poločas sympaticky, chtěl domácí zaskočit aktivitou, jenomže místo vstřeleného gólu v 60. minutě inkasoval. Sadiq nejprve poslal balón do tyče, ale z dorážky se nemýlil Bibras Natcho. V době, kdy začal mít Partizan převahu, přišel nečekaný úder. Stengsův pas zachytil Myron Boadu a zblízka propasíroval balón za záda Stojkoviće.

Remíza pro Partizan byla v tuhle chvíli málo a rozhodnout mohl po chybě Vlaara Lazar Marković, který postupoval na Bizota sám, ale jeho pokus ho přelobovat mu nevyšel, balón totiž skončil nad brankou. Srbové rozhodnout nedokázali a s Alkmaarem získali jenom bod.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat
AjaxFans

1*3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele