základní skupiny - skupina C, 3. kolo
24.10.2019 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Getafe doma těsně prohrálo s oslabenou Basilejí

Getafe na domácí půdě nestačilo na Basilej, která si ze hřiště soupeře odváží těsnou výhru. Tu jí zajistil Fabian Frei už v 18. minutě utkání. Posledních dvacet minut sice hosté dohrávali v početním oslabení, ale ani to je o výhru nepřipravilo.

Getafe se před utkáním nacházelo na prvním místě, které si chtělo před dotírající Basilejí pojistit. A do utkání vlétli domácí opravdu ve skvělém tempu. Nejprve Kenedy snadno obešel svého strážce a Ángel Rodríguez na jeho pobídku jen těsně nedosáhl. V desáté minutě se mu vedlo o mnoho lépe, když si naběhl na zadní tyč a centrovaný míč ze standardní situace trefil špičkou kopačky prakticky sám před brankářem Đorđem Nikolićem. Radost mu ale zkazila právě tyč, od níž se balon odrazil mimo.

O osm minut později domácí nechtěně darovali soupeři vedoucí gól utkání. Nyom totiž při přebírání míče v roli posledního hráče podklouzl a sledoval, jak si míč bere Petretta. Ten našel před bránou ve druhé vlně volného Fabiana Freie, který bez problémů prostřelil brankáře Leandra Chichizolu - 1:0.

S inkasovanou brankou Getafe nic nenadělalo, ale nehodlalo se smířit s porážkou. Usadilo se na polovině švýcarského soupeře a ostřelovalo jeho bránu. Přesný centr Carnera našel hlavu Garcíi, který se ocitl ve velké šanci. Jenže jeho hlavička zamířila těsně vedle. Deset minut před koncem první půle si za obranu naběhl aktivní Ángel Rodríguez, jehož skákavou ránu k tyči vyrážel brankář Nikolić nohou na poslední chvíli.

Krátce po změně stran se hlavou po rohovém kopu snažil prosadit obránce Widmer, jenže těsně minul. Na opačné straně domácí pokračovali v aktivní hře a opět zahrozili po standardní situaci. Raúl García vzal odpovědnost na sebe a parádně protáhl brankáře Nikoliće, který přizvedl ránu nad břevno!

Celé utkání provázely tvrdé zákroky za hranou a výsledkem bylo hned 11 žlutých napomenutí, z nichž osm putovalo pro hosty. V 75. minutě proto skončilo utkání pro Kevina Buu, jenž dostal už druhou žlutou kartu a musel do sprch. I přes zvýšené držení míče už domácí nedokázali s výsledkem nic udělat a klesli na druhé místo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele