základní skupiny - skupina C, 1. kolo
19.09.2019 18:55 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Getafe si jedinou brankou Rodrígueze poradilo s Trabzonsporem

Getafe se do evropských pohárů vrací výhrou. A když řeknu, že soupeře k ničemu nepustilo, bude to přesné. Brankář španělského celku si totiž proti tureckému Trabzonsporu nemusel připsat ani jeden jediný zákrok.

Getafe bylo jedním z nejpříjemnějších překvapení loňského ročníku LaLigy a nechybělo mnoho, aby se dostalo protlačilo do Ligy mistrů. Nakonec se muselo "spokojit" jen s Evropskou ligou, která však pro něj bude velkým úspěchem. A hned první duel ukázal, že Getafe má co nabídnout. Trabzonspor je poměrně zkušeným týmem a domácí to s ním neměli mít zase tak jednoduché.

Tým, ve kterém nastupují jména jako Erdogan, Obi Mikel, Sturridge nebo Avdijaj se Sosou se ale dnes rozhodně nepředvedl v dobrém světle. Starala se o to především domácí obrana, která pracovala výborně, jistě a přesně. Turci sice na začátku tvořili hru a působili nebezpečnějším dojmem, ale na brankáře Chichizolu neposlali jedinou střelu.

V 18. minutě se navíc stadion Coliseum Alfonso Perez mohlo poprvé radovat. Timor byl faulován a centrovaný míč ze strany nedokázali hosté ubránit. K hlavičce se dostal zkušený útočník Ángel Rodríguez, který hlavou z úhlu překonal brankáře Uğurcana Çakıra zakončením opřeným o brankovou konstrukci - 1:0 pro domácí Getafe.

Úspěšný střelec první branky se dostal k míči u vápna ještě o pár minut později, ale tentokrát jeho ránu srazil obránce Campi. Jinak hra hostujícího celku vykazovala plno nepřesností a kvůli zbytečným faulům na hraně pravidel byla dost rozkouskovaná. Trabzonspor každopádně prohrával a s tím bylo třeba něco udělat. Nastoupil proto někdejší anglický reprezentant Daniel Sturridge.

V 57. minutě ale i pozorná obrana Getafe chybovala. Nyom dostal u vlastního vápna jesle a Trabzon se řítil dopředu. Nebýt pohotového skluzu vracejícího se Gonzáleze, tak mohl útočník Alexander Sørloth zakončovat do prázdné brány!

Po hodině hry se přes Novákovu stranu dostal centr až k brankáři Çakırovi, který musel zakročit. Kdyby míč nevyboxoval, pravděpodobně by ho překonal pohotový Kenedy. Dvacet minut před koncem utkání se pokusil zakončit opět Ángel Rodríguez, jenže mířil těsně vedle tyče. Utkání proto skončilo těsnou výhrou domácích, přičemž turecký sok nevyslal na Chichizolu ani jednu střelu.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
Elmas

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
EverlastD

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele