1/16 finále - odvety
27.02.2020 18:55 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Gent pálil jednu šanci za druhou a dál jde AS Řím

Cesta Gentu končí, i když se Belgičané mohou rozloučit s hlavou vztyčenou. Dnes byli rozhodně lepším týmem a šli i do vedení zásluhou Davida. Na konečných a pro AS postupových 1:1 uzavřel Kluivert.

Před Gentem stála náročná zkouška. Horký favorit na postup přijel z Věčného města obhajovat a ideálně navýšit své vedení z prvního duelu. Domácí však už v něm ukázali, že rozhodně mají pro strach uděláno a že se nespokojí s pouhým odehráním odvety. Doma jsou navíc tradičně silní a v Evropské lize zde prostě neprohrávají. Dnes ale potřebovali nutně skórovat a za tím účelem se spolehli na mladého kanadského snajpra Davida. Do sestavy se vrátil i Depoitre.

Hostující trenér Fonseca jasně uvedl, že nehodlá spoléhat na remízu ani na výsledek prvního utkání. A sestava tomu odpovídala, neboť do hry poslal střelce z minulého utkání Carlese Péreze, Henrika Mchitarjana nebo Edina Džeka. Byla to druhá opora Fonsecova týmu, která se dostala do první šance. Hned po rozehrání putoval míč ke Kolarovovi, který stříleným centrem otřel míč jen do tyče!

Trávník před zápasem zkrápěl déšť se sněhem a bylo to na povrchu hodně vidět. Hráči se často klouzali za míčem a ten po mokrém trávníku nabíral větší rychlost, než by při kombinaci hráči chtěli. Lépe se na něm pohybovali přeci jen hosté, zatímco AS často působilo jako amatérský baletní soubor. Po dvaceti minutách Gent uzamkl svého soka před jeho vápnem a mačkal ho. Nakonec musel do rány Bezuse skočit obětavý Džeko.

Varování si AS k srdci nevzalo a jeho dnes labilní obrana brzy inkasovala. Ve 25. minutě totiž potvrdil parádní formu Jonathan David a na Bezusův krásný pas si naběhl přesně za obránce Manciniho. Ten opět míč podskočil, takže Davidovi stačilo jemně trknout míč za brankáře Lópeze - 1:0.

V téhle situaci už bylo pro Gent utkání hodně zajímavé. Jenomže domácím vedení vydrželo jen čtyři minuty. Poté se totiž rychlým krokem dostal k míči Henrik Mchitarjan, který si všiml perfektně nabíhajícího Justina Kluiverta. Mladý Nizozemec se světoznámým příjmením převzal míč a prostřelil brankáře Kaminského!

Deset minut před koncem první půle Džeko akrobatickým zakončením branku netrefil. Ani druhá polovina utkání nepřinesla kýženou aktivitu hostí, naopak se do hry stále víc tlačil Gent. Hlavním problémem jeho hry, což bylo vidět také v minulém utkání, bylo žalostné neproměňování šancí. Na střely celkem Belgičané AS jasně převálcovali, ale gól už z toho ve druhé půli nevytěžili.

A to přesto, že po hodině hry mohl poslat domácí hráče do vedení Odjidja. Ten si naběhl na delší centr ze strany a z první vypálil, jenže díky rotaci jeho střela skončila těsně vedle tyče! Závěrečnou šanci po brejku AS Mchitarjan využil jen k laxnímu centru na Džeka, který logicky na míč nedosáhl. Římané postupují, ale za předváděnou hru si to nezasloužili.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
HugoBoss27

1:2

Reagovat
Pharrell

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele