základní skupiny - skupina I, 1. kolo
19.09.2019 21:00 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Skandální vlastenec Gent nepotopil. St. Étienne skolil o branku

V určitě lepším rozpoložení před tímto zápasem byl Gent, jenž v Evropské lize a na domácí scéně neprohrál celkem šestkrát v řadě, kdežto St. Étienne letos zvítězilo v pěti případech jen jednou. A jako by se pohoda obou celků promítla přímo na hřiště. Domácí nakonec byli suma sumárum o jeden gól lepší, přestože jejich soupeř s velkou vervou odolával.

Hosté na rozdíl od svého protivníka nepodstoupili nevyzpytatelná předkola Evropské ligy, absolvovali tedy v uplynulých několika týdnech daleko méně náročný program, ani větší fond fyzických sil jim však k úspěchu nepomohl. KAA zkrátka spoléhal na aktuální velmi dobré výsledky a stejně jako v Jupiler Pro League proti Cercle a Mechelenu skóroval třikrát.

Že v mužstvu kouče Jesse Thorupa panuje dobrá atmosféra, co se ofenzívy týče, potvrdila již druhá minuta tohoto utkání. Poté, co po rychlém brejku unikl po levé straně Jaremčuk a zatáhl míč až k brankové čáře, se po jeho tečované přihrávce, možná i střele, propracoval v brankovém území k balónu David, jenž ho následně doklepl snadno do brány.

V 17. minutě mohlo ASSE vyrovnat, jenže pod nohy pronikajícího Hamoumy se vrhl včas vyběhnuvší gólman Kaminski, a tak z téhle akce nezbylo hostům nakonec nic. Až ve 38. minutě se francouzský celek poprvé radoval ze vstřeleného gólu. Hamouma přiťukl merunu Khazrimu a ten svou pumelici z dálky nasměroval nekompromisně pod břevno.

Do přestávky ovšem stačil ještě Gent navrátit vedení na svou stranu. A byla to opravdu hodně povedená příležitost, během níž důrazný útočník Depoitre elegantní patičkou vybídl Davida, který vlétl do pokutového území jako uragán a v ne úplně jednoduchém střeleckém úhlu zamířil na bližší tyčku do protipohybu chybně reagujícího brankáře Ruffiera.

St. Étienne nechtělo tenhle průběžný negativní výsledek nechat jen tak, v 51. minutě se tak znovu ozval Khazri, jenž z přímého kopu obstřelil zeď a mířil do šibenice, Kaminski ovšem vůči tomuto pokusu předvedl perfektní zákrok. V 61. minutě naopak mohl na druhé straně po Jaremčukově přihrávce zkompletovat hattrick David, po zemi však pálil jen mimo.

Domácím se podařilo náskok navýšit v 64. minutě. Standardku rozehrál dlouhým nákopem Odjidja-Ofoe, těsně potom si vlastence na své konto připsal nešťastník Perrin. Les Verts se podařilo ve zbytku klání už jen snížit. Totální hrubku předvedl Kaminski, který si špatně zpracoval nahrávku spoluhráče Plastuna a zavezl si míč komicky do vlastní sítě.

Autor: Patrik Sandev / livesport.cz, whoscored.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
Elmas

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1 1xNiggadeu

Reagovat
EverlastD

4:2

Reagovat
RadekVonCZE

Míša Ngadeu

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele