základní skupiny - skupina H, 3. kolo
24.10.2019 18:55 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Ludogorec v Evropské lize poprvé ztratil, padl doma s Espanyolem

Ludogorec v úvodních dvou duelech hlavní fáze Evropské ligy neztratil ani bod, tentokráte však doma proti Espanyolu neuspěl, a přišel tak o průběžné vedení ve skupině. Jestliže si dosud připsal hned osm vstřelených gólů, v nynějším případě se střelecky neprosadil ani jednou. Španělský celek rozhodl o svém vítězství zásluhou Víctora Campuzana.

Domácí naposledy utrpěli porážku v půlce července, od té doby napříč všemi soutěžemi v jednadvaceti utkáních po sobě vždy uhráli aspoň remízu. To hosté naopak v lize před i po reprezentační pauze příliš nezářili a dvakrát prohráli, a i proto byl lehce mírným favoritem spíše jejich soupeř. Periquitos přesto nakonec klání v Bulharsku zvládli.

Povedly se jim totiž hned úvodní minuty tohoto souboje. Ve 13. minutě se ujali vedení, které pak nepustili až do závěrečného hvizdu sudího Agajeva. Byla to trochu náhodná akce, neboť Lluís López spíše původně zamýšlel míč na středové čáře pouze odvrátit, ale nakonec v podstatě vyslal do úniku Víctora Campuzana, jenž pak z blízkosti zacílil.

Razgradský klub se snažil odpovědět v 17. minutě, Wanderson vzal situaci na sebe a předvedl individuální průnik, po němž i solidně zakončil, nicméně jeho pokus minul bránu o kousek. Už v 9. minutě, ještě za nerozhodného stavu, se snažil skórovat Lukoki, a ačkoli ten svou hlavičkou mezi tři tyče zamířil, nevyzrál na hostujícího gólmana Diega Lópeze.

Espanyol směrem dopředu od zaznamenané branky nijak výrazněji nepospíchal. Nějakým způsobem ohrozil domácího brankáře Ilieva až ve 40. minutě Espinosa, a to po rohovém kopu, ovšem jeho hlavička minula kýžený a chtěný prostor. Ve druhém dějství se pak barcelonské mužstvo i nadále soustředilo hlavně na bránění těsného náskoku.

Nutno říci, že Ludogorec, co se ofenzivního pojetí týče, neměl svůj den, a tak se nakonec jeho protivníkovi opravdu vyplatilo vložit síly do defenzívy. V 71. minutě mohl vyrovnat snad jen Nedjalkov, jenže pouze přestřelil. V závěru byl vyloučený hostující kapitán Javi López po dvou žlutých kartách, na konečný výsledek ale tenhle moment neměl žádný vliv.

Autor: Patrik Sandev / livesport.cz, whoscored.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele