základní skupiny - skupina C, 3. kolo
24.10.2019 21:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Trabzonspor neproměnil šance proti Krasnodaru a podlehl mu v poměru 0:2

Turecký Trabzonspor nezvítězil v základní skupině C ani na třetí pokus a po porážce 0:2 od ruského Krasnodaru si výrazně zkomplikoval cestu do jarní části Evropské ligy. Ve čtvrtečním utkání byl aktivnějším výběrem, diktoval tempo a vytvořil si i více střeleckých pokusů, nicméně protivník mu uštědřil lekci z produktivity. FC naopak poprvé bodovalo a se třemi body je třetí, domácí výběr klesl na poslední čtvrté místo s jediným bodem na kontě.

V domácím dresu znovu odehrál celý zápas český krajánek Filip Novák, jenomže druhé porážce svého celku ani on nezabránil. První poločas toho příliš zajímavého nenabídl. Oba soupeři měli problémy ve finální fázi a nemohli se dostat do zakončení z bezprostřední blízkosti, proto hrozili ze střední vzdálenosti. Krasnodar se chtěl dostat z ničeho nic do vedení přesně po deseti odehraných minutách z první větší příležitosti čtvrtečního střetnutí.

Sulejmanov se opřel do míče z hranice pokutového území a jeho kroucená střela se odrazila od horního okraje břevna do zámezí. Od tohoto momentu začali domácí hrozit z přímých volných kopů. Nejblíže ke skórování měli po půlhodině hry, kdy z dobrých pětadvaceti metrů napřáhl Sarı a brankář Safonov musel odvracet do strany. Krasnodar po přestávce přidalo a ze svého mírného tlaku vytěžilo vedoucí branku ve 49. minutě.
Olsson po přesně načasované kolmici uvolnil rozběhnutého Petrova, který v ještě lepší pozici našel osamoceného Marcuse Berga. Švédský útočník sice napoprvé trefil jen ruku obětavého Pereira, ale s dorážkou do prázdné branky již neměl velké problémy. Po dvaceti minutách ve druhém dějství mohl na opačné straně srovnat domácí kapitán Sosa, ale z mírného úhlu si na Safonova nepřišel. Následně byl blízko k pojištění náskoku Krasnodaru Tonny Vilhena.

Nizozemský záložník obdržel přihrávku Fernandese a z voleje mířil těsně vedle zadní konstrukce. Ihned na to zkusil štěstí z obrovské vzdálenosti Kambolov a horní tyčku přestřelil o několik decimetrů. S přibývajícím časem začali hrát domácí na stále větší riziko a podruhé inkasovali ve druhé minutě nastavení. Ari uvolnil Vilhenu, jenž zblízka zavěsil přesně do levého spodního rohu kolem naprosto bezmocného gólmana Çakıra.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
EverlastD

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
netopier

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele