základní skupiny - skupina E, 4. kolo
26.11.2020 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Granady (© AFP)

Granada se přiblížila postupu, Omonii udolala 2:1

Španělská Granada si užívá premiérovou účast v Evropské lize a je velmi blízko postupu do jarní vyřazovací fáze. Domácí porazili Omonii Nikósie 2:1 a v tabulce už mají deset bodů. Naopak další porážka je pro Kypřany komplikací, i když ani oni ještě nejsou bez šance na postup. V utkání se jednou asistencí zviditelnil i Jan Lecjaks.

Aby se Omonia objevila v jarní části, musel by se ve zbývajících dvou kolech stát malý zázrak. Předně Kypřané musejí oba své zápasy vyhrát a pak doufat v souhru ostatních výsledků.

Zpátky však k samotnému utkání na Estadio Nuevo los Cármenes. Domácí začali velmi dobře a po osmi minutách už svítila na světelné tabuli první změna skóre. Luis Javier Suárez obdržel na hranici pokutového území přihrávku, podíval se kam bude střílet a pak také učinil. Přesně mířená střela k tyči zapadla do sítě a Granada vedla 1:0. Domácí posléze kontrolovali hru, ale do dalších příležitostí se už nedostávali. Až před koncem prvního poločasu přihrával po skvělé narážečce Luis Javier Suárez na Roberta Soldada a ten pověst kanonýra prozatím nepotvrdil.

Ve druhém poločase se dostalo i na českého legionáře Jana Lecjakse, který přišel na trávník v 59. minutě a okamžitě měl prsty ve vyrovnávacím gólu. Jeho centr prolétl vápnem až k nohám Ernesta Asanteho, který pumelenicí pod břevno vyrovnal. Omonii to nevydrželo příliš dlouho, za třináct minut Alberto Soro vrátil vedení na stranu Granady. Fabiano nejprve vyrazil střelu Machíse, ale s dorážkou Sora nemohl nic dělat.

Omonia se v závěru pokusila o tlak, ale do nesnázích domácí celek nedostala. Granada si výsledek 2:1 udržela a upevnila si vedení na čele skupiny. Omonia zůstává poslední, ale její šance na postup ještě žijí.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:2

Reagovat
Sotuen

3:0

Reagovat
Sotuen

3:0

Reagovat
Sotuen

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele