základní skupiny - skupina E, 5. kolo
03.12.2020 21:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Omonia s sebou stáhla PAOK, o postupujících ze skupiny E je jasno

PAOK Soluň promarnil možnost poprat se o postup ze skupiny, když poměrně překvapivě prohrál na Kypru s Omonií. Protože PSV vyhrálo v Granadě, vznikla mezi holandským a řeckým celkem nedostižitelná čtyřbodová propast. Rozhodující gól kyperského celku vstřelil šest minut před koncem z pokutového kopu Jordi Gómez.

Řekové si zadělali na problémy už v začátku zápasu, když rychle inkasovali z kopačky Andronikose Kakoullise. Brankář Živković vyrazil střelu Seneho před sebe a Kakoullis z dorážky určil další vývoj utkání. PAOK potřeboval útočit a co nejdříve zareagovat na inkasovaný gól. Povedlo se to až ve 39. minutě, když po nádherné kombinaci zakončil střelou k tyči Christos Tzolis. Soluň měla jednoznačnou územní převahu, avšak musela si vystačit s poločasovým výsledkem 1:1.

Hosté chtěli ještě zvýšit obrátky a k tomu mělo pomoci i poločasové střídání a příchody Murga a Giannoulise. Nicméně žádný tlak Řeků se nekonal. Druhý poločas byl na brankové příležitosti celkově skoupý, přesto přinesl zásadní rozhodnutí.

Sedm minut před koncem vyrobil El Kaddouri chybu, za kterou PAOK tvrdě zaplatil. V pokutovém území fauloval Loizoua a sudí odpískal pokutový kop. Jordi Gómez zvolil riskantní přízemní střelu doprostřed, vyšlo to a Omonia vedla 2:1. PAOK byl v nepříjemné pozici i proto, že PSV vedlo v Granadě. Hostům přitom stačil na Kypru i bod, aby zůstal ve hře o postup.

I s nastavením zbývalo PAOKu ještě deset minut, ale během nich se na vyrovnání stejně nezmohl. Porážka s Omonií má pro něho fatální následky v podobě jistoty nepostupu. Ve skupině už zbývá vyřešit jen finální obsazení příček, přičemž o postupujících je rozhodnuto.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Superme

PAOK musí!

Reagovat
John Obi Mikel

0:3

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1x pekny kurz a vonku urobili pekny vysledok, nemozu nic stratit.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele