základní skupiny - skupina B, 6. kolo
10.12.2020 18:55 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Molde (© AFP)

Molde to ve Vídni zvládlo a postupuje do další fáze

V jarních bojích Evropské ligy překvapivě nebude chybět Molde FK, které si postup pohlídalo na stadionu ve Vídni. Rapid potřeboval bezpodmínečně vyhrát, navíc vyšším rozdílem, ale nic takového se nakonec nestalo. Za Molde dvakrát skóroval Magnus Wolff Eikrem a góly domácích obstarali Marcel Ritzmaier a Melih İbrahimoğlu.

Rapid potřeboval v utkání zvítězit a to nejlépe o víc jak jeden gól, jenomže veškeré plány mu narušil ve 12. minutě Magnus Wolff Eikrem, který se šikovně zasekávačkou zbavil obránce a přesně zakončil. Molde šlo ve Vídni do vedení a pozice domácích se pochopitelně zhoršila. V tuto chvíli by Rapid na postup potřeboval nastřílet tři góly a žádný neinkasovat.

Molde bylo i v dalších minutách aktivnější, ale do zakončení už se nedostalo. Směrem dopředu se trápil i Rapid, jenž na svojí šanci čekal velmi dlouho. Naději vykřesal až před koncem poločasu, když Marcel Ritzmaier z hranice vápna nádherně trefil balón a gólman Linde plachtil vzduchem zbytečně. Vyrovnávací gól byl zároveň tím posledním, co se v prvním poločase odehrálo.

Dva góly chyběly Rapidu na postup a domácí kouč nechtěl na nic čekat a do hry poslal Fountase a Demira. Risk nevyšel a stal se přesný opak. Místo rychlého gólu na 2:1 Rapid znovu inkasoval a opět to bylo z kopačky Magnuse Wolffa Eikrema. Aursnes posunul balón na Eikrema, který pohotovou střelou snadno vrátil Norům vedení a domácí ztráceli na postup tři góly.

Celý druhý poločas tím byl hodně poznamenán, Molde si totiž výsledek hlídalo a to bez větších problémů až do devadesáté minuty, než z dálky napřáhl Melih İbrahimoğlu. Jeho ránu hostující obránce tečoval a Linde jenom sledoval, jak balón zapadá do sítě.

Sudí přidal ještě pět minut nastavení, ale vstřelit v něm dvě branky bylo pro Rapid neřešitelné. Remíza 2:2 znamená, že druhou postupovou příčku obsadilo Molde a Rakušané v pohárové Evropě v letošní sezoně končí.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
Hiko

Asi bych překousnul, kdyby Molde šlo dál.

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele